U Bačkoj Topoli obeležavanje Dana borbe protiv fašizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

U Bačkoj Topoli obeležavanje Dana borbe protiv fašizma

BAČKA TOPOLA - „Fašizam ovde neće proći" moto je tribine kojom će Liga socijaldemokrata Vojvodine u Bačkoj Topoli u sredu 9. novembra obeležiti Međunarodni dan borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma - najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola Karolj Vekonj i šef Izbornog štaba Opštinskog odbora LSV Bačka Topola Dejan Keresteš.

Karolj

Oni su podsetili da se LSV kontinuirano proteklih 20 godina borila protiv svih oblika pojave fašizma, bila jedna od retkih stranka koja devedesetih nije bila za rat, deljenje, mobilizaciju, smatrajući, kao i danas, da je „Vojvodina naša kuća" u kojoj su svi jednaki. U borbi protiv fašizma i Bačka Topola takođe ima čime da se ponosi, a to je, kako je rečeno „Petefi Brigada" čiji će preživeli borci takođe biti gosti sutrašnje tribine. Oni su takođe naveli da će na tribini biti zatražena podrška inicijativi da se u Bačku Topolu vrati spomen soba XV vojvođanske brigade „Šandor Petefi"; da se Poljoprivrednoj školi u Bačkoj Topoli vrati ime „Petefi brigada"; da se kasarni u Bačkoj Topoli vrati ime XV vojvođanska brigada „Šandor Petefi"; kao i da se ubuduće dostojno obeležavaju 18. oktobar Dan oslobođenja Opštine Bačka Topola i polaska više od 600 boraca „Petefi brigade" na ratište. Na skupu će govoriti predsednik LSV Nenad Čanak, direktor Muzeja Vojvodine Uglješa Belić, zavičajni istoričar Antal Kočiš, profesor istorije Tibor Kišimre i zavičajni istoričar Pal Červenak. Nakon tribine će biti otvorena i izložba fotografija sa antiranog skupa u Staroj Moravici 8. aprila 1992. godine. Pojedincima, a pre svega porodici Ferenca Čubele, velikog borca protiv ratova na prostorima bivše Jugoslavije, koji su ustupanjem dokumentacije uveliko pomogli pripremu skupa, na danšnjoj konferenciji je izražena posebna zahvalnost. Vekonj i Keresteš pozvali su građane i građanke da 9. novembra u 18 časova prisustvuju tribini koja će se održati u bioskopskoj sali Doma kulture.

(BILSV, 08.11.2011.)




Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook