U Rusandu stigao drugi deo pomoći

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

U Rusandu stigao drugi deo pomoći

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, posetio je danas, zajedno sa predsednikom Odbora za preduzetništvo grada Zrenjanina Vladimirom Miloševim Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima, gde je stigao drugi deo humanitarne pomoći iz Nemačke.

Rusanda LSV

Vladimir Milošev se ovom prilikom zahvalio Ranku Balogu, uz čiju pomoć je ostvaren kontakt sa bolničkim ustanovama u Grimi i Lajpcigu.

- Ovog puta se radi o 59 kreveta sa dušecima, u vrednosti od preko 90 hiljada evra, a sredstva za dopremanje su obezbeđena uz pomoć pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, odnosno uz pomoć Dušana Jakovljeva, potpredsednika Vlade AP Vojvodine. Oprema je stigla iz bolnice St.Elisabeth iz Lajpciga i ovo je drugi put u godinu dana da u "Rusandu" stiže pomoć iz ovog dela Nemačke - rekao je Milošev. On je podsetio da je prvi kontigent pomoći, u vrednosti od preko sto hiljada evra, činilo 47 bolničkih kreveta i dušeka, dva rendgena i ultrazvučni aparat. Prema njegovim rečima, treći deo pomoći očekuje se u septembru ove godine.

Dr Milivoj Popov, direktor "Rusande" rekao je da je zadovoljan što je lokalna samopurava prepoznala potrebu za intervencijom u ovoj ustanovi.

- Svi znamo da je problem finansiranja najveći kada je reč o nesmetanom funkcionisanju i zato nam je ova pomoć jako dobro došla. Kreveti su juče stigli i već danas su u upotrebi. Namenjeni su najtežoj patologiji i pacijentima koji dolaze iz cele Srbije. Nadam se da ćemo uspešno nastaviti ovu saradnju, jer se njom značajno doprinosi kvalitetu nege, lečenja i higijene u ovoj ustanovi - istakao je Popov. Aleksandar Marton ocenio je da je pristigla pomoć velika stvar za Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju u Melencima i zahvalio bolnici u Lajpcigu i donatoru. Kako je istakao, potreban je zajednički aktivizam menadžmenta "Rusande" i svih onih koji su spremni da pomognu, a lokalna samouprava će uvek stajati na raspolaganju za svaku vrstu pomoći.

(BILSV, 04.04.2012.)



Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 
Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook