U Somboru održan prvi forum LSV na temu lustracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

U Somboru održan prvi forum LSV na temu lustracije

SOMBOR - Na prvom u nizu Foruma Lige socijaldemokrata Vojvodine u okviru kampanje "Podvuci liniju" kojom se zahteva primena i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, takozvanog zakona o lustraciji, u Somboru su 27. oktobra govorili portparolka LSV Aleksandra Jerkov i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.

Jerkova je prisutne Ligaše i simpatizere upoznala sa motivima pokretanja ove akcije, rekavši da je ovaj zakon primenjivan kad je donesen, danas ne bi bilo slučaja Ratka Markovića. Dodala je da će 9. novembra zvanično uputiti u proceduru Predlog zakona za izmenu i dopunu zakona o lustraciji. Aleksandar Jovanović je izneo podatak da je između 70 i 80 posto sadašnje državne administracije ostalo iz vremena Miloševićevog režima i da ga ne čudi mlaka reakcija policije prema rušilačkom pohodu huligana 10. oktobra u Beogradu, za razliku od razbijanja mirnih demonstracija tokom devedesetih. U diskusiji koja je usledila spomenuta je, između ostalog, potreba donošenja Zakona o restituciji, kao i mogućnost lustracije onih koji su se enormno obogatili koristeći usluge vladajućih struktura.

(BILSV, 28.10.2010.)




Odbori LSV | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV za punu autonomiju Vojvodine

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine sinoć je na predizbornim tribinama u Glogonju, Dolovu i Opovu predstavila svoj program. Meštani Glogonja imali su prilike da čuju potpredsednicu Izvršnog odbora LSV Maju Sedlarević, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Daniela Petrovića i državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Duška Radakovića.
Odbori LSV | Četvrtak, 12. 04. 2012. | Komentara: 0

Tim za bolju Vojvodinu

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton, direktor Gradske narodne biblioteke ''Žarko Zrenjanin'' mr Vladimir Vasiljev i predsednik Saveta Mesne zajednice Čenta Jovica Momirov predstavili su se u utorak kao kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanike u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.  
Odbori LSV | Sreda, 11. 04. 2012. | Komentara: 1

Vojvođanske banke su bile kičma vojvođanske privrede

MOKRIN - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazao je sinoć na tribini u Mokrinu da Ujedinjeni regioni Srbije nemaju šta da ujedinjuju, jer u Srbiji ni ne postoje regioni, osim Vojvodine koja se jedino može smatrati regionom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook