U Somboru održan prvi forum LSV na temu lustracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

U Somboru održan prvi forum LSV na temu lustracije

SOMBOR - Na prvom u nizu Foruma Lige socijaldemokrata Vojvodine u okviru kampanje "Podvuci liniju" kojom se zahteva primena i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, takozvanog zakona o lustraciji, u Somboru su 27. oktobra govorili portparolka LSV Aleksandra Jerkov i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.

Jerkova je prisutne Ligaše i simpatizere upoznala sa motivima pokretanja ove akcije, rekavši da je ovaj zakon primenjivan kad je donesen, danas ne bi bilo slučaja Ratka Markovića. Dodala je da će 9. novembra zvanično uputiti u proceduru Predlog zakona za izmenu i dopunu zakona o lustraciji. Aleksandar Jovanović je izneo podatak da je između 70 i 80 posto sadašnje državne administracije ostalo iz vremena Miloševićevog režima i da ga ne čudi mlaka reakcija policije prema rušilačkom pohodu huligana 10. oktobra u Beogradu, za razliku od razbijanja mirnih demonstracija tokom devedesetih. U diskusiji koja je usledila spomenuta je, između ostalog, potreba donošenja Zakona o restituciji, kao i mogućnost lustracije onih koji su se enormno obogatili koristeći usluge vladajućih struktura.

(BILSV, 28.10.2010.)




Odbori LSV | Utorak, 10. 01. 2012. | Komentara: 0

Protiv govora mržnje u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Želimo da ukažemo na pojave grafita mržnje u Zrenjaninu, koji  uzimaju sve više maha i na koje građanke i građani sve češće reaguju, stavljajući nam do znanja da je ovo problem koji se tiče svih nas zajedno – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš.
Odbori LSV | Petak, 06. 01. 2012. | Komentara: 0

Utrostručeno članstvo u Zrenjaninu u 2011. godini

ZRENJANIN - Protekla, 2011, godina za Ligu socijaldemokrata Vojvodine bila je veoma uspešna. Utrostručili smo broj članova u Zrenjaninu, što je dokaz da su naš rad i rezultati prepoznati – izjavio je za list Zrenjanin predsednik Gradskog odbora LSV Zrenjanin Dejan Čapo.
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 01. 2012. | Komentara: 0

Osuda skrnavljenja imovine Jevrejske opštine

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu najoštrije je danas osudila skrnavljenje imovine Jevrejske opštine u Zrenjaninu i izrazila svoju zabrinutost zbog ovakvih događaja, kojima se šalje loša poruka svim nacionalnim zajednicama u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook