Učinak zrenjaninske naprednjačke vlasti u 2019. godini - nedovoljan 1!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 25. 12. 2019. | Komentara: 0

Učinak zrenjaninske naprednjačke vlasti u 2019. godini - nedovoljan 1!

ZRENJANIN - Rezultati zrenjaninske naprednjačke vlasti su i u 2019. godini izostali, a njihov učinak ravan je nuli, saopštio je danas Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine. Kako navode, građani Zrenjanina bili su taoci nesposobne gradske vlasti. Kraj 2019. godine ujedno je kraj i mandata aktuelnog saziva lokalne vlasti te više nema vremena da se ispune silna neispunjena obećanja koja su naprednjaci i njihovi koalicioni partneri besramno davali građanima dovodeći ih u zabludu, navedeno je u saopštenju.

LSV
 
- Mnogo je nerealizovanih projekata od kojih je najveći i za građane Zrenjanina najvažniji obezbeđenje zdrave pijaće vode. Zrenjaninci ni dan danas nemaju zdravu pijaću vodu niti ikakve informacije o tome kada će je konačno dobiti. Osim toga, dugo najavljivana i odlagana izgradnja obilaznice oko Zrenjanina još uvek nije završena niti postoje realni izgledi da će u skorije vreme biti. Građane Zrenjanina i ove godine je gušio smrad kafilerije, a gradska vlast nije učinila baš ništa po tom pitanju. Nije urađena ni studija o proceni uticaja fabrike “Šangdong linglong” na životnu sredinu, te ne znamo kakav će vazduh Zrenjaninci udisati u narednom periodu – ističu zrenjaninski ligaši.

Dodaju da su plate i penzije ostale male, a životni troškovi su se konstantno povećavali pa građani krpe kraj s krajem ili napuštaju grad i državu u potrazi za boljim životom. 

- Zrenjaninski naprednjaci su iza sebe ostavili i katastrofalno stanje putne infrastrukture i semaforske signalizacije što je dodatno otežavalo svakodnevni život naših sugrađana. Brojna obećanja ostala su neispunjena kao što je izgradnja paraolimpijskog centra, izgradnja autodroma, akvaparka, golf centra, bob staze… Liga socijaldemokrata Vojvodine je bila oštra opozicija, koja je konstantno kritikovala loše poteze aktuelne vlasti, ali i pokrenula različite inicijative - za formiranje radne grupe za sprečavanje odlaska mladih iz našeg grada, radne grupe koja bi se bavila problemima sela na teritoriji Zrenjanina, za postavljanje semafora na magistralnom putu kroz Lazarevo. Nažalost, gradski čelnici nisu prepoznali značaj naših inicijativa te su i ovi veliki problemi ostali nerešeni – navedeno je u saopštenj GrO LSV Zrenjanin.

Na veliku štetu građana Zrenjanina i u 2019. godini vladavinu grupacije okupljene oko SNS-a karakterisala je bahatost, nestručnost, neodgovornost i potpuno odsustvo dodira sa realnim problemima građana. 

- Liga socijaldemokrata Vojvodine konstatuje da su predstavnici zrenjaninske vlasti pokazali da su nesposobni da vode grad i u narednom periodu ćemo učiniti sve da pobedimo i preuzmemo upravljanje gradom u interesu svih Zrenjaninki i Zrenjaninaca – zaključeno je u saopštenju.
(SzILSV, 25.12.2019)




Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.
Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook