Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2018. | Komentara: 0

Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin saopštio je danas da je nedavna odluka Gradskog veća Zrenjanina o potvrdi rešenja Komunalne inspekcije da se ugostiteljski objekat splav ukloni sa Jezera 3 Begejske petlje, pobeda građanki i građana Zrenjanina.

LSV

- Godinama je trajala borba građana Male Amerike za spas istorijske urbane celine i zaštitu životne sredine. Nažalost, lokalna vlast je dugo ostajala gluva i nema na zahteve građanskih aktivista, pa je problem rešen tek posle isteka ugovora između vlasnika splava i JKP „Vode Vojvodine“ o privremenom zakupu vodnog zemljišta – navodi se u saopštenju zrenjaninskih ligaša. 

Oni ističu da je ovih dana ponovo na sceni stvaranje novog, autonomnog polja delovanja građana u cilju odbrane imena Zrenjanina.

- Građani su poslednja brana samovolji i promociji ličnih interesa pojedinaca u vlasti i interesnih grupa bliskih vlasti. Civilno društvo i građanski aktivizam imaju vodeću snagu u društvu – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 27.03.2018)




Odbori LSV | Sreda, 23. 08. 2023. | Komentara: 0

Zrenjanin se guši! Vazduh zagađen arsenom, sumpor-dioksidom, čađi

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani izražava zabrinutost zbog zagađenosti vazduha u Zrenjaninu.
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 08. 2023. | Komentara: 0

Pod hitno doći do efikasnog i brzog sistema obaveštavanja građana o nevremenu

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar uglavnom se slaže s mišljenjem građana da reakcija i spremnost za nevreme koje nas je zadesilo pre dve nedelje nisu na zavidnom nivou. 
Odbori LSV | Sreda, 02. 08. 2023. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast kriva što su plate u Zrenjaninu niže od republičkog i pokrajinskog proseka

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poručuje da su predstavnici zrenjaninske vlasti odgovorni za to što se u Zrenjaninu živi loše, čak ispod proseka pokrajine i republike.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook