Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2018. | Komentara: 0

Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin saopštio je danas da je nedavna odluka Gradskog veća Zrenjanina o potvrdi rešenja Komunalne inspekcije da se ugostiteljski objekat splav ukloni sa Jezera 3 Begejske petlje, pobeda građanki i građana Zrenjanina.

LSV

- Godinama je trajala borba građana Male Amerike za spas istorijske urbane celine i zaštitu životne sredine. Nažalost, lokalna vlast je dugo ostajala gluva i nema na zahteve građanskih aktivista, pa je problem rešen tek posle isteka ugovora između vlasnika splava i JKP „Vode Vojvodine“ o privremenom zakupu vodnog zemljišta – navodi se u saopštenju zrenjaninskih ligaša. 

Oni ističu da je ovih dana ponovo na sceni stvaranje novog, autonomnog polja delovanja građana u cilju odbrane imena Zrenjanina.

- Građani su poslednja brana samovolji i promociji ličnih interesa pojedinaca u vlasti i interesnih grupa bliskih vlasti. Civilno društvo i građanski aktivizam imaju vodeću snagu u društvu – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 27.03.2018)




Odbori LSV | Utorak, 05. 03. 2013. | Komentara: 0

Zrenjaninska skupština nespremna za druge jezike

ZRENJANIN - Potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš rekao je danas na konferenciji za novinare da mnoge učesnike u javnom životu treba podsetiti da je neophodno poštovati i primenjivati zakone koji se tiču ljudskih prava, a da je pojedince koji ih ne poštuju potrebno sankcionisati.
Odbori LSV | Utorak, 26. 02. 2013. | Komentara: 0

Centralizacija Vojvodini zavezala ruke

ZRENJANIN – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton, ocenio je danas da se sem reči “autonomija” malo šta može navesti kao istinski izraz jake regionalne, autonomne vlasti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 26. 02. 2013. | Komentara: 0

Otvoreno pismo zbog neregularnosti na izborima za Savete MZ

NOVI SAD – Izvršni odbor Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad uputio je danas otvoreno pismo gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, predsedniku Skupštine grada Novog Sada Siniši Seviću, v.d. načelniku Policijske uprave Novi Sad Stevanu Krstiću, Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, Agenciji za borbu protiv korupcije i CeSID-u u kojem ukazuju na neregularnosti koje su pratile izbore za Savete Mesnih zajednica održane u nedelju 24. februara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook