Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2018. | Komentara: 0

Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin saopštio je danas da je nedavna odluka Gradskog veća Zrenjanina o potvrdi rešenja Komunalne inspekcije da se ugostiteljski objekat splav ukloni sa Jezera 3 Begejske petlje, pobeda građanki i građana Zrenjanina.

LSV

- Godinama je trajala borba građana Male Amerike za spas istorijske urbane celine i zaštitu životne sredine. Nažalost, lokalna vlast je dugo ostajala gluva i nema na zahteve građanskih aktivista, pa je problem rešen tek posle isteka ugovora između vlasnika splava i JKP „Vode Vojvodine“ o privremenom zakupu vodnog zemljišta – navodi se u saopštenju zrenjaninskih ligaša. 

Oni ističu da je ovih dana ponovo na sceni stvaranje novog, autonomnog polja delovanja građana u cilju odbrane imena Zrenjanina.

- Građani su poslednja brana samovolji i promociji ličnih interesa pojedinaca u vlasti i interesnih grupa bliskih vlasti. Civilno društvo i građanski aktivizam imaju vodeću snagu u društvu – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 27.03.2018)




Odbori LSV | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Selektivno poštovanje vojvođanskih simbola u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozdravila je današnje vraćanje zastave AP Vojvodine na zrenjaninsku Gradsku kuću, ističući da joj je drago da je predsednik Skupštine grada uvideo značaj poštovanja vojvođanskih simbola i održao svoju reč, datu prošle nedelje.
Odbori LSV | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Matić: Zrenjanin treba decentralizovati

ZRENJANIN - Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine mr Vojislav Matić ukazao je na današnjoj konferenciji za novinare na dodatno centralizovanje grada Zrenjanina, koje je sprovedeno od 6.jula.
Odbori LSV | Petak, 18. 01. 2013. | Komentara: 0

Vratićemo Novom Sadu sve što mu oduzimaju

NOVI SAD, 18. januar - Gradski odbor LSV Novi Sad energično zahteva da se vrati ravnopravna upotreba latiničkog kao i ćiriličnog pisma, kao što je to bila praksa prethodnih godina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook