Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2018. | Komentara: 0

Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin saopštio je danas da je nedavna odluka Gradskog veća Zrenjanina o potvrdi rešenja Komunalne inspekcije da se ugostiteljski objekat splav ukloni sa Jezera 3 Begejske petlje, pobeda građanki i građana Zrenjanina.

LSV

- Godinama je trajala borba građana Male Amerike za spas istorijske urbane celine i zaštitu životne sredine. Nažalost, lokalna vlast je dugo ostajala gluva i nema na zahteve građanskih aktivista, pa je problem rešen tek posle isteka ugovora između vlasnika splava i JKP „Vode Vojvodine“ o privremenom zakupu vodnog zemljišta – navodi se u saopštenju zrenjaninskih ligaša. 

Oni ističu da je ovih dana ponovo na sceni stvaranje novog, autonomnog polja delovanja građana u cilju odbrane imena Zrenjanina.

- Građani su poslednja brana samovolji i promociji ličnih interesa pojedinaca u vlasti i interesnih grupa bliskih vlasti. Civilno društvo i građanski aktivizam imaju vodeću snagu u društvu – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 27.03.2018)




Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Fašizma je u Srbiji sve više

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upozorava da je fašizam danas u Srbiji prisutan i da ga ima sve više, zahvaljujući pre svega nezainteresovanosti nadležnih državnih organa.  
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 11. 2012. | Komentara: 0

Srbiji potreban novi Ustav

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, na šestogodišnjicu od donošenja Ustava, ukazuje na to da je Srbiji neophodan novi Ustav i to u što kraćem vremenskom roku.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 11. 2012. | Komentara: 0

Akcija Stop fašizmu u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu sutra, 09. novembra 2012. godine, kada se obeležava Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, organizuje akciju „Stop fašizmu“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook