Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2018. | Komentara: 0

Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin saopštio je danas da je nedavna odluka Gradskog veća Zrenjanina o potvrdi rešenja Komunalne inspekcije da se ugostiteljski objekat splav ukloni sa Jezera 3 Begejske petlje, pobeda građanki i građana Zrenjanina.

LSV

- Godinama je trajala borba građana Male Amerike za spas istorijske urbane celine i zaštitu životne sredine. Nažalost, lokalna vlast je dugo ostajala gluva i nema na zahteve građanskih aktivista, pa je problem rešen tek posle isteka ugovora između vlasnika splava i JKP „Vode Vojvodine“ o privremenom zakupu vodnog zemljišta – navodi se u saopštenju zrenjaninskih ligaša. 

Oni ističu da je ovih dana ponovo na sceni stvaranje novog, autonomnog polja delovanja građana u cilju odbrane imena Zrenjanina.

- Građani su poslednja brana samovolji i promociji ličnih interesa pojedinaca u vlasti i interesnih grupa bliskih vlasti. Civilno društvo i građanski aktivizam imaju vodeću snagu u društvu – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 27.03.2018)




Odbori LSV | Utorak, 16. 10. 2012. | Komentara: 1

U Pančevu uklonjena vojvođanska zastava

PANČEVO – Sa jarbola javnog preduzeća “Autotransport Pančevo” (ATP), očigledno po sopstvenom nahođenju njihovih novoizabranih partokratskih uprava, pre nekoliko dana uklonjena je zastava AP Vojvodine, upozorio je danas na konferenciji za novinare predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u lokalnom parlamentu Miloš Veselinov.
Odbori LSV | Utorak, 16. 10. 2012. | Komentara: 0

Krivična prijava protiv Lukrecie Ursulesku

ZRENJANIN – Potpredsednik Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin i odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Vladimir Milošev, potvrdio je danas novinarima da je Lukrecia Ursulesku, odbornica u lokalnom parlamentu koja je svoje mesto osvojila na listi LSV, a onda se proglasila nezavisnom i pružila podršku sadašnjoj većini okupljenoj oko stranaka SNS i SPS, dobila posao u zrenjaninskom JKP "Vodovod i kanalizacija".
Odbori LSV | Subota, 29. 09. 2012. | Komentara: 0

Vladajuća koalicija u Zrenjaninu bez većine?

ZRENJANIN – Treća sednica Skupštine Grada Zrenjanina, koja je bila zakazana za petak, zbog nedostatka kvoruma odložena je za 5. oktobar, a odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u zrenjaninskom parlamentu Aleksandar Marton, ocenio je za list Danas da očigledno nešto ne štima u vladajućoj koaliciji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook