Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2018. | Komentara: 0

Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin saopštio je danas da je nedavna odluka Gradskog veća Zrenjanina o potvrdi rešenja Komunalne inspekcije da se ugostiteljski objekat splav ukloni sa Jezera 3 Begejske petlje, pobeda građanki i građana Zrenjanina.

LSV

- Godinama je trajala borba građana Male Amerike za spas istorijske urbane celine i zaštitu životne sredine. Nažalost, lokalna vlast je dugo ostajala gluva i nema na zahteve građanskih aktivista, pa je problem rešen tek posle isteka ugovora između vlasnika splava i JKP „Vode Vojvodine“ o privremenom zakupu vodnog zemljišta – navodi se u saopštenju zrenjaninskih ligaša. 

Oni ističu da je ovih dana ponovo na sceni stvaranje novog, autonomnog polja delovanja građana u cilju odbrane imena Zrenjanina.

- Građani su poslednja brana samovolji i promociji ličnih interesa pojedinaca u vlasti i interesnih grupa bliskih vlasti. Civilno društvo i građanski aktivizam imaju vodeću snagu u društvu – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 27.03.2018)




Odbori LSV | Nedelja, 02. 09. 2012. | Komentara: 0

Nesposobna vlast menja tradiciju Zrenjanina

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin nastavila je sa akcijom pod nazivom „Dani piva - DA“, a ovoga puta ukazano je na to da je ova tradicionalna manifestacija morala biti održana u vreme kada je održavana i prethodnih 26 godina, odnosno krajem avgusta i početkom septembra.
Odbori LSV | Subota, 01. 09. 2012. | Komentara: 0

Raditi na afirmaciji školskog sporta

ŽABALJ – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu posetila je juče Žabalj, gde je sa opštinskim funkcionerima razgovarala o gorućim problemima iz oblasti sporta, u prvom redu o završetku započetih sportskih objekata, ali i o održavanju postojećih kojima su potrebne hitne intervencije.
Odbori LSV | Subota, 01. 09. 2012. | Komentara: 0

Marton: Navikao sam na pritiske

ZRENJANIN – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton i njegov advokat Maja Mrnuštik pozvali su juče nadležne organe da dođu i uzmu izjave povodom tužbe koju je protiv Martona kao bivšeg predsednika Skupštine grada Zrenjanina podnela aktuelna lokalna vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook