Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2018. | Komentara: 0

Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin saopštio je danas da je nedavna odluka Gradskog veća Zrenjanina o potvrdi rešenja Komunalne inspekcije da se ugostiteljski objekat splav ukloni sa Jezera 3 Begejske petlje, pobeda građanki i građana Zrenjanina.

LSV

- Godinama je trajala borba građana Male Amerike za spas istorijske urbane celine i zaštitu životne sredine. Nažalost, lokalna vlast je dugo ostajala gluva i nema na zahteve građanskih aktivista, pa je problem rešen tek posle isteka ugovora između vlasnika splava i JKP „Vode Vojvodine“ o privremenom zakupu vodnog zemljišta – navodi se u saopštenju zrenjaninskih ligaša. 

Oni ističu da je ovih dana ponovo na sceni stvaranje novog, autonomnog polja delovanja građana u cilju odbrane imena Zrenjanina.

- Građani su poslednja brana samovolji i promociji ličnih interesa pojedinaca u vlasti i interesnih grupa bliskih vlasti. Civilno društvo i građanski aktivizam imaju vodeću snagu u društvu – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 27.03.2018)




Odbori LSV | Petak, 22. 06. 2012. | Komentara: 0

LSV deo vlasti u Somboru

SOMBOR - Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Sombora koja je održana u četvrtak, 21. juna, za članove Gradskog veća izabrani su predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine Dragan Nenadov i Romina Bilić.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 06. 2012. | Komentara: 0

Stojšić: Podelama nema mesta

SREMSKA MITROVICA - Ekonomska situacija je takva da je svakim izgubljenim danom situacija sve teža pa se formiranje Vlade Srbije mora ubrzati.
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 06. 2012. | Komentara: 1

Vladislav Ilkić treći put predsednik SO Irig

IRIG – Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Irig, održanoj 12. juna formirani su organi koji će u naredne četiri godine rukovoditi ovom sremskom opštinom, a vladajuću koaliciju će, pored Lige socijaldemokrata Vojvodine činiti i DS, LDP, JS, PUPS i URS.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook