Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2018. | Komentara: 0

Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin saopštio je danas da je nedavna odluka Gradskog veća Zrenjanina o potvrdi rešenja Komunalne inspekcije da se ugostiteljski objekat splav ukloni sa Jezera 3 Begejske petlje, pobeda građanki i građana Zrenjanina.

LSV

- Godinama je trajala borba građana Male Amerike za spas istorijske urbane celine i zaštitu životne sredine. Nažalost, lokalna vlast je dugo ostajala gluva i nema na zahteve građanskih aktivista, pa je problem rešen tek posle isteka ugovora između vlasnika splava i JKP „Vode Vojvodine“ o privremenom zakupu vodnog zemljišta – navodi se u saopštenju zrenjaninskih ligaša. 

Oni ističu da je ovih dana ponovo na sceni stvaranje novog, autonomnog polja delovanja građana u cilju odbrane imena Zrenjanina.

- Građani su poslednja brana samovolji i promociji ličnih interesa pojedinaca u vlasti i interesnih grupa bliskih vlasti. Civilno društvo i građanski aktivizam imaju vodeću snagu u društvu – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 27.03.2018)




Odbori LSV | Četvrtak, 22. 03. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad pre svega i pre svih

NOVI SAD – Novom Sadu je potreban čovek koji nema gazdu u Beogradu i kojem je Novi Sad najvažniji, a interes Novosađana ispred svega, ocenila je sinoć poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini i  kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.
Odbori LSV | Četvrtak, 22. 03. 2012. | Komentara: 0

Ligaši okrečili Centar za kulturu u Beloj Crkvi

BELA CRKVA – Zahvaljujući sredstvima koja je obezbedila Liga socijaldemokrata Vojvodine Centar za kulturu u Beloj Crkvi dobija novo ruho. Radovi su počeli sa prvim prolećnim danima, a okrečeni su bioskopska sala, hodnik na ulazu, kao i garderoba.
Odbori LSV | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 0

Identifikovan napadač na prostorije LSV

SREMSKI KARLOVCI – Policija je otkrila napadača na prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Sremskim Karlovcima, koji je krajem novembra prošle godine ukrao tablu sa nazivom stranke ispred stranačkih prostorija, potvrđeno je u Opštinskom odboru LSV Sremski Karlovci.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook