Umesto obilaznice, Zrenjaninci dobijaju samo lažna obećanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 02. 2018. | Komentara: 0

Umesto obilaznice, Zrenjaninci dobijaju samo lažna obećanja

ZRENJANIN – Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas da predstavnici gradske vlasti konačno pogledaju građane u oči i kažu zašto još uvek nema obilaznice oko Zrenjanina.

lsv

- Prošlo je već šest godina od najava naprednjačke vlasti da će se početi sa izgradnjom obilaznice, a već dve godine od obećanog roka za završetak izgradnje. Nakon toliko godina davanja lažnih obećanja i paušalnih procena naprednjačkih lidera, tek je nakon konstantnih pritisaka odbornika LSV na sednicama Skupštine grada i u obraćanjima javnosti, za 2018. godinu izdvojen prvi dinar u zrenjaninskom budžetu za izgradnju obilaznice. Tačnije, 20 miliona, što je toliko malo da, ustvari, predstavlja samo nameru da se stvori privid da postoji želja da se nešto uradi – istakao je Čapo u saopštenju za javnost.

On dodaje da je obilaznica važna za Zrenjanin, ne samo zbog toga što bi se na taj način izbegao gust kamionski saobraćaj kroz centar grada, već i zato što grad ne može da bude konkurentan za privlačenje investicija ukoliko nema dobru saobraćajnu mrežu. 

- Građani Zrenjanina i dalje trpe gužve u saobraćaju i prolazak teških kamiona pored svojih domova koji izazivaju buku i potrese. Nismo čuli razloge zbog kojih radovi nisu ni započeti, čujemo samo obećanja. Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da vladajuća većina objavi šta se dešava sa obilaznicom, u kojoj je fazi i koji problemi su se isprečili izgradnji, ali i kada će se obećanje dato građanima ispuniti. Takođe, LSV zahteva odgovornost za nestručnost i neozbiljnost vladajuće većine i zanemarivanje interesa građana, kao i objašnjenje šta je to važnije od realizacije ovog infrastrukturnog projekta – zaključio je Dejan Čapo.

 (BILSV, 12.02.2018)




Odbori LSV | Četvrtak, 19. 04. 2012. | Komentara: 0

Napredak Vojvodine zahteva promenu sistema

BELA CRKVA – Tribina Lige socijaldemokrata Vojvodine u Beloj Crkvi održana je juče u sali Centra za kulturu, a pred oko 300 članova i simpatizera govorili su predsednik LSV Nenad Čanak, predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, prva na listi za lokalne izbore i kandidatkinja za poslanicu u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu Sandra Ristić, kao i agronom Miroslav Raletić.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Beskompromisno ćemo se boriti za Novi Sad

NOVI SAD - Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov izjavila je večeras da građanima ne želi bilo šta da obećava, jer se podrazumeva da gradonačenik dovodi investiture, obezbeđuje nova radna mesta za Novosađane, radi na povećanju bezbednosti građana i otvaranju novih škola, predškolskih ustanova i dečjih igrališta.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Ono što zaradimo mora ostati ovde

BAČKI MONOŠTOR - Nekada je u Vojvodini je ostajalo više od 90 odsto celokupnog dohotka koji je ostvarivan na njenoj teritoriji. Danas Vojvodina iz republičkog Budžeta godišnje ne dobija ni sedam odsto koje joj garantuje Ustav Srbije, uprkos tome što učestvuje sa oko 40 odsto u Budžetu – rekao je potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški na sinoćnjoj predizbornoj tribini LSV u Bačkom Monoštoru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook