Uvesti autobus za prevoz đaka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 02. 09. 2014. | Komentara: 0

Uvesti autobus za prevoz đaka

ZRENJANN - Predsednica Izvršnog odbora GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Branislava Jovanov izjavila je danas da se Gradsko veće Zrenjanina, koje je bilo na odmoru od 28. jula, juče konačno sastalo.

LSV

Ona je istakla i da je 27. avgusta održana telefonska sednica na kojoj se odlučivalo o regresiranju gradskog i međugradskog prevoza za đake srednjih škola. Jovanov je napomenula i da se na zvaničnoj web prezentaciji grada Zrenjanina nalaze informacije o redovnim sednicama, ali ne i o vanrednim, koje se održavaju telefonskim putem, pa javnost ne zna o čemu se odlučuje na njima.

- Zrenjaninski ligaši pitaju članove Gradskog veća, zašto nisu i kada će obavestiti javnost o zaključku Gradskog veća da regresira prevoz đacima u školskoj 2014/2015. godini, kako bi đaci i njihovi roditelji saznali za pogodnost, te ostvarili svoje pravo. Da li će se pridržavati rebalansa budžeta grada Zrenjanina za 2014. godinu u kom je taksativno nabrojano koje kategorije đaka imaju umanjenje, odnosno kome se u celosti regresira putna karta od strane grada? – upitala je Branislava Jovanov.

GrO LSV Zrenjanin smatra da bi najbolje rešenje bilo, da se uvede đački autobus, koji bi najviše odgovarao đacima u naseljenim mestima koji svakoga dana putuju u Zrenjanin. 

- Naši đaci zavise samo od jednog prevoznika i od njegovih planiranih polazaka, tako da se događa da đaci od Zrenjanina do Farkaždina putuju sat vremena, pošto je redovnom linijom predviđeno da se ide preko Perleza i Čente. Đačkim autobusom bi se prevoz mogao planski organizovati i prilagoditi rasporedu časova i sigurno bi za grad bio isplatljivij – ukazala je Jovanov. 

Ona je dodala i da bi iz gradskog budžeta trebalo da se izdvajaju veća sredstva za regresiranje prevoza đaka, jer, kako je rekla, ako u budžetu grada ima dovoljno novca za gorivo do Soluna, za službene automobile, trebalo bi da ima novca i za naše đake. U pitanju je samo šta je prioritet i shodno tome raspodeliti novac.
 
(BILSV, 02.09.2014)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook