Važna decentralizacija kulture

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 06. 2011. | Komentara: 0

Važna decentralizacija kulture

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža, i trudi se da, u zavisnosti od kulturnih interesovanja i senzibiliteta, svim Zrenjanincima obezbedi kvalitetan program koji mogu posmatrati, ali i interaktivno učestovovati u realizaciji programskih aktivnosti, istakla je danas Ankica Dostanić direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.

"Za razliku od nekih drugih budžetskih ustanova kulture mi prepoznajemo individualne i grupne inicijative, kao i duhovne vrednosti. Kulturni centar u okviru svoje budžetske misije je tu da svima talentovanim Zrenjaninkama i Zrenjanincima omogući da realizuju svoje kulturne ideje u našem gradu. Veoma ambiciozno radimo na konceptu decentralizacije kulture, a veoma je bitno da u okviru tog koncepta ne zastupamo proklamovan, već stvaran način realizacije naših programskih aktivnosti. Izgradnja specifičnih, prepoznatljivih i jedinstvenih kulturnih brendova u našem gradu svakako jeste prepoznatljivost KC Zrenjanina " rekla  je Ankica Dostanić. Ona je podsetila da je Kulturni centar početkom godine objavio duplo CD izdanje "Istorija zrenjaninskog Rock'n'Roll-a" na kome se našlo 39 autora i izvođača iz Zrenjanina. Reč je o jednom od kapitalnih projekata u kulturi Zrenjanina, a u planu je objavljivanje Leksikona zrenjaninskog rokenrola u formi intervjua.Dostanićeva se osvrnula i na kandidaturu Zrenjanina za Evropsku prestonicu kulture i istakla da grad na Begeju ima izuzetno veliki potencijal i kulturnu baštinu. 

(BILSV, 14. 06. 2011.)




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook