Važna decentralizacija kulture

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 06. 2011. | Komentara: 0

Važna decentralizacija kulture

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža, i trudi se da, u zavisnosti od kulturnih interesovanja i senzibiliteta, svim Zrenjanincima obezbedi kvalitetan program koji mogu posmatrati, ali i interaktivno učestovovati u realizaciji programskih aktivnosti, istakla je danas Ankica Dostanić direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.

"Za razliku od nekih drugih budžetskih ustanova kulture mi prepoznajemo individualne i grupne inicijative, kao i duhovne vrednosti. Kulturni centar u okviru svoje budžetske misije je tu da svima talentovanim Zrenjaninkama i Zrenjanincima omogući da realizuju svoje kulturne ideje u našem gradu. Veoma ambiciozno radimo na konceptu decentralizacije kulture, a veoma je bitno da u okviru tog koncepta ne zastupamo proklamovan, već stvaran način realizacije naših programskih aktivnosti. Izgradnja specifičnih, prepoznatljivih i jedinstvenih kulturnih brendova u našem gradu svakako jeste prepoznatljivost KC Zrenjanina " rekla  je Ankica Dostanić. Ona je podsetila da je Kulturni centar početkom godine objavio duplo CD izdanje "Istorija zrenjaninskog Rock'n'Roll-a" na kome se našlo 39 autora i izvođača iz Zrenjanina. Reč je o jednom od kapitalnih projekata u kulturi Zrenjanina, a u planu je objavljivanje Leksikona zrenjaninskog rokenrola u formi intervjua.Dostanićeva se osvrnula i na kandidaturu Zrenjanina za Evropsku prestonicu kulture i istakla da grad na Begeju ima izuzetno veliki potencijal i kulturnu baštinu. 

(BILSV, 14. 06. 2011.)




Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook