Važna decentralizacija kulture

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 06. 2011. | Komentara: 0

Važna decentralizacija kulture

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža, i trudi se da, u zavisnosti od kulturnih interesovanja i senzibiliteta, svim Zrenjanincima obezbedi kvalitetan program koji mogu posmatrati, ali i interaktivno učestovovati u realizaciji programskih aktivnosti, istakla je danas Ankica Dostanić direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.

"Za razliku od nekih drugih budžetskih ustanova kulture mi prepoznajemo individualne i grupne inicijative, kao i duhovne vrednosti. Kulturni centar u okviru svoje budžetske misije je tu da svima talentovanim Zrenjaninkama i Zrenjanincima omogući da realizuju svoje kulturne ideje u našem gradu. Veoma ambiciozno radimo na konceptu decentralizacije kulture, a veoma je bitno da u okviru tog koncepta ne zastupamo proklamovan, već stvaran način realizacije naših programskih aktivnosti. Izgradnja specifičnih, prepoznatljivih i jedinstvenih kulturnih brendova u našem gradu svakako jeste prepoznatljivost KC Zrenjanina " rekla  je Ankica Dostanić. Ona je podsetila da je Kulturni centar početkom godine objavio duplo CD izdanje "Istorija zrenjaninskog Rock'n'Roll-a" na kome se našlo 39 autora i izvođača iz Zrenjanina. Reč je o jednom od kapitalnih projekata u kulturi Zrenjanina, a u planu je objavljivanje Leksikona zrenjaninskog rokenrola u formi intervjua.Dostanićeva se osvrnula i na kandidaturu Zrenjanina za Evropsku prestonicu kulture i istakla da grad na Begeju ima izuzetno veliki potencijal i kulturnu baštinu. 

(BILSV, 14. 06. 2011.)




Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.
Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2023. | Komentara: 0

Puna usta praznog patriotizma

Vojvođani LSV poziva nadležne inspekcije da kazne odgovorne u gradu Zrenjaninu zbog nepodobnog načina isticanja državne zastave.
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

Vojvođani 17. decembra na izborima za republički i pokrajinski parlament imaju priliku da se izbore da se glas Vojvodine čuje u naredne četiri godine. Vojvodina može da bude faktor promene. Ali, da bi se glas zaista čuo potrebna je najšira mobilizacija građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook