Veće uštede uz manje reklamacija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Veće uštede uz manje reklamacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton posetio je danas, zajedno sa predstavnicima Grada, JKP "Gradska toplana" Zrenjanin, gde je, sa Vladimirom Tešićem, direktorom ovog preduzeća, razgovarao o tome kako protiče grejna sezona, kao i o planovima za naredni period.

Marton

Vladimir Tešić je objasnio da su reklamacije građana glavno merilo uspešne ili neuspešne sezone, a da su se građani ove godine javljali uglavnom sa pritužbama na određene stanove ili čak samo na pojedine radijatore.

- Reklamacije su se, u odnosu na prethodne godine, znatno smanjile, a ono na šta su nam se žalili oni koji su nas zvali nam jasno govori o tome da nije u pitanju naša mreža, već unutrašnja instalacija, što nije pod našom ingerencijom. Takođe nam je bilo veoma bitno kolika je sigurnost u snabdevanju toplotnom energijom i naša merenja su pokazala da je isporučena dovoljna količina i da nije bilo prekida u isporukama – istakao je direktor JKP "Graska toplana" Zrenjanin, koji je dodao da su i značajno smanjeni gubici prilikom distribucije gasa, jer je do prošle sezone, kako je rekao, taj gubitak bio na nivou od sedam i po odsto, da bi se smanjio na četiri i po, što je otprilike milion kubika gasa.

Kako je rekao, ovom javnom komunalnom preduzeću predstoji sledeća faza, odnosno zamena i sanacija magistralnog vrelovoda.
- Novom kotlarnicom smo uspeli da napravimo efikasan ishod, a sledeće je da minimiziramo gubitke u distribuciji. Magistralni vrelovod je žila kucavica sistema, i od njega zavisi stabilnost snabdevanja toplotnom energijom. Ukoliko se desi havarija na ovom delu, ceo grad ostaje bez grejanja – napomenuo je Vladimir Tešić.

Aleksandar Marton pohvalio je menadžment preduzeća, jer su radijatori ove zime topli.
-  Važno je i da edukativno objasnimo šta znači energetska efikasnost, koja u Srbiji nije još uvek na zavidnom nivou i zbog toga treba i dalje raditi na formiranju tela, pre svega agencije, po ugledu na onu u Novom Sadu, koja za cilj ima poboljšanje energetske efikasnosti, kako bi grad Zrenjanin bio na putu evropskih zemalja koje vode računa o ovom pitanju. Zbog toga u narednom periodu očekujem konkretne aktivnosti predstavnika zrenjaninske toplane, kao i predstavnika Gradske uprave u vezi sa ovim pitanjem – rekao je predsednik Skupštine grada Zrenjanina.

(BILSV, 27.02.2012.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook