Veliki projekti Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

Veliki projekti Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Zrenjanina

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Zrenjanina Igor Kovač na današnjoj redovnoj konferecniciji za novinare Gradskog odbora LSV Zrenjanin izneo je planove i trenutne projekte ove ustanove kulture.

- Ove godine veoma smo uposleni na terenskom radu, nadzoru, vođenju nekih  investicija i velikim delom na izradi projektne dokumentacije. Trenutno su aktuelni dvorac Karačonji i pravoslavna crkva Svetog Nikole u Ečki, za koje je  Zavod preuzeo na sebe da, praktično bez ikakvih sredstava, izradi projektnu dokumentaciju. Podsećam da ta crkva ove godine navršava čak tri veka postojanja " istakao je Kovač. On je dodao dodao da je značajan projekat za ovu godinu  i uređenje enterijera Uspenske crkve  u kom imaju  pomoć  grada, sa kojim su raspodeljeni troškovi.

- Godinama smo aplicirali za ove radove, bez uspeha, pa smo odlučili da ih sami realizujemo i time završimo projekte koji su bitni za grad. Zavod  je najviše angažovan na teritoriji Novog Bečeja, odnosno Novog Miloševa, gde smo ove godine aplicirali i dobili sredstva u iznosu od 5,9 miliona dinara za rekonstrukciju dvorca Karačonji. Takođe, u sklopu istog kompleksa  radimo i na tzv. poljoprivrednom gradu, za koji smo već dobili deo sredstava " objasnio je Kovač. Prema njegovim rečima ove godine očekuje se završetak radova na Keltskom nalazištu u industrijskoj zoni Jugoistok, gde se svakodnevno iskopavaju interesantni arheološki predmeti i za koje su nadležni ispunili svoje finansijske obaveze. Kovač  je zaključio da je na žalost sudbina mnogih objekata u Zrenjaninu takva da su oni pred propadanjem i  apelovao ovom prilikom na ljude koji se bore za izgradnju  novih verskih objekata da se založe za rekonstrukciju postojećih, koji su u katastrofalnom stanju, kao što su Uspenski hram i pomenuta crkva Svetog Nikole.

(BILSV, 07.06.2011.)




Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.

Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook