Veliko ništa od regionalnog paraolimpijskog centra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 17. 04. 2018. | Komentara: 0

Veliko ništa od regionalnog paraolimpijskog centra

ZRENJANIN – Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u zrenjaninskoj skupštini mr Dejan Čapo zatražio je danas od predstavnika zrenjaninske vlasti da prestanu da obmanjuju građane obećavajući nešto što očigledno nemaju nameru da ispune. 

LSV

- Od 2014. godine gotovo svi zrenjaninski naprednjački funkcioneri govore o izgradnji paraolimpijskog centra od regionalnog značaja, u Zrenjaninu, na prostoru Sportskog centra Partizan, ali, po svom lošem običaju, evo već četvrtu godinu osim idejnog rešenja ništa nije urađeno. Mnogo je onih koji nisu propustili priliku da najave ovaj poduhvat i pohvale se, ali kao što vidimo niko se nije dohvatio posla. Građani Zrenjanina, Vojvodine i Srbije i sportisti sa invaliditetom zaslužuju da znaju šta se dešava sa ovim objektom od opšteg značaja za sve nas – naveo je Čapo u saopštenju.

Osobe sa invaliditetom su u Srbiji i dalje među najugroženijim društvenim grupama, njihova diskriminacija je izražena u svim oblastima. Oni već imaju previše problema u svakodnevnom životu, dovoljno im je teško da se nose sa preprekama na koje nailaze pri svakom koraku, pri svakom pokušaju da žive život kao i ostali, pa svakako ne zaslužuju ovakav tretman od zrenjaninskih naprednjaka, navodi on.

- A predstavnici zrenjaninske vlasti godinama nižu obećanja koja ne ispunjavaju, obećavaju dolazak investitora, izgradnju obilaznice oko grada, kreiraju paralelnu realnost grada Zrenjanina u kojoj se grade bob staze, autodrom za formulu 1, akva park, golf tereni... Sve to čine bez imalo srama i bez pomisli na to da građani vide šta oni rade, da građani vide da je u Zrenjaninu sve veća nezaposlenost, da i dalje nemamo pijaću vodu, da se putevi kroz grad raspadaju, da javna rasveta i semafori ne rade, da ulice posle kiše plivaju u vodi, da je životni standard na veoma niskom nivou, da sve više mladih napušta naš grad, ali i zemlju – ukazao je Dejan Čapo.

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje neozbiljnost, nesposobnost i nemar predstavnika gradske vlasti u Zrenjaninu koje pokazuju kada je u pitanju opšti interes građana. 

- Tražimo od gradskih čelnika da se uozbilje, počnu da rade svoj posao i realizuju projekte koje su obećali. Napominjemo da se ni slučajno ne sme zaboraviti da se, pored pravnih propisa vezanih za ovu oblast, pri izgradnji centra konsultuju predstavnici sportista sa invaliditetom, jer oni najbolje znaju šta im je najpotrebnije. Takođe, ovaj projekat morao bi omogućiti ravnopravno uključivanje osoba sa invaliditetom u zajednicu – zaključio je Čapo.

 (BILSV, 17.04.2018)




Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2023. | Komentara: 0

Građanima Zrenjanina potrebna jedna i po plata da prežive mesec

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Novi Sad nije po meri stanovnika, već investitora

Šef odborničke grupe Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar istakao je da odbornici LSV neće podržati nijednu tačku radne sednice gradskog parlamenta, jer je vođenje Novog Sada „isuviše otišlo u pogrešnu stranu”.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Bakić i Pastor bi izbore za savete mesnih zajednica u Subotici održali 2043. godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da lokalna vlast u Subotici, na čelu sa Stevanom Bakićem i Balintom Pastorom, zanemaruje interese građana i rad svodi na zadovoljenje sopstvenih interesa i interesa Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook