Više pažnje usmeriti na kulturu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 1

Više pažnje usmeriti na kulturu

ZRENJANIN – Zbog restriktivnog budžeta, budžetske ustanove kulture teško ostvaruju sve planove i ideje, ali bez obzira na to, i dalje se realizuju kvalitetni programski sadržaji, istakla je  na konferenciji za novinare Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine članica tog odbora i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić.

LSV ZrenjnainOna je navela da je glavni problem, na koji  Liga ukazuje već tri godine, to što u Gradskom veću grada Zrenjanina nema člana zaduženog za oblast kulture. Kako je objasnila, ta osoba bila bi neka vrsta koordinatora između finansijera i osnivača i postojećih budžetskih ustanova kulture.

– Smatramo da bi na taj način bio poboljšan  kvalitet kulturnih aktivnosti u našem gradu, u kojem postoje veliki potencijal i stručni ljudi. To bi doprinelo formiranju bolje kulturne strategije – naglasila je Dostanićeva, dodajući da bi postojanjem gradskog većnika bilo izbegnuto stihijsko organizovanje kulture, pa bi moglo da se radi po pojedinačno utvrđenom planu i programu.

(BILSV, 14. 12. 2011.)




Odbori LSV | Subota, 07. 04. 2012. | Komentara: 0

Bezbednost Zrenjaninki i Zrenjaninaca na prvom mestu

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina i kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, po većinskom izbornom sistemu  Aleksandar Marton, razgovarao je danas sa stanovnicima gradske Mesne zajednice „Dositej Obradović“ i tom prilikom apelovao na nadležne da se obrati veća pažnja na problem nedostatka bezbednosti, kako u ovom, tako i u svim ostalim delovima grada i naseljenih mesta.
Odbori LSV | Petak, 06. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV u Sremskoj Mitrovici pod rednim brojem 6

SREMSKA MITROVICA - Lista pod nazivom Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak na predstojećim izborima za Skupštinu grada Sremska Mitrovica će nastupiti pod rednim brojem 6, saopšteno je na pres konferenciji koja je održana juče u prostorijama Gradskog odbora LSV Sremska Mitrovica.
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 04. 2012. | Komentara: 0

Aleksandar Marton ugostio mlade novinare

ZRENJANIN - U multimedijalnoj Sali Gradske kuće u Zrenjaninu danas je održana konferencija za novinare na kojoj su bili prisutni i mladi novinari iz redakcija školskih časopisa "Teslini Koraci" i "Put" Elektrotehničke i građevinske škole "Nikola Tesla" i Zrenjaninske gimnazije. Predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton predstavio je mladim novinarima rad lokalnog parlamenta i posebnu pažnju obratio na zakonsku regulativu koja definiše rad ugostiteljskih objekata u gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook