Više pažnje usmeriti na kulturu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 1

Više pažnje usmeriti na kulturu

ZRENJANIN – Zbog restriktivnog budžeta, budžetske ustanove kulture teško ostvaruju sve planove i ideje, ali bez obzira na to, i dalje se realizuju kvalitetni programski sadržaji, istakla je  na konferenciji za novinare Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine članica tog odbora i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić.

LSV ZrenjnainOna je navela da je glavni problem, na koji  Liga ukazuje već tri godine, to što u Gradskom veću grada Zrenjanina nema člana zaduženog za oblast kulture. Kako je objasnila, ta osoba bila bi neka vrsta koordinatora između finansijera i osnivača i postojećih budžetskih ustanova kulture.

– Smatramo da bi na taj način bio poboljšan  kvalitet kulturnih aktivnosti u našem gradu, u kojem postoje veliki potencijal i stručni ljudi. To bi doprinelo formiranju bolje kulturne strategije – naglasila je Dostanićeva, dodajući da bi postojanjem gradskog većnika bilo izbegnuto stihijsko organizovanje kulture, pa bi moglo da se radi po pojedinačno utvrđenom planu i programu.

(BILSV, 14. 12. 2011.)




Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Izboriti se za bolju budućnost

KUSIĆ – U izuzetnoj atmosferi, u punoj sali Spomen doma u Kusiću, pred oko 250 članova i simpatizera, održana je prva predizborna tribina Lige socijaldemokrata Vojvodine u opštini Bela Crkva.
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 1

Ubrzano se predaju liste za izbore

NOVI SAD – U poslednjih nedelju dana Liga socijaldemokrata Vojvodine predala je izborne liste za lokalne izbore u više opština i gradova Vojvodine. Takođe, predato je i više kandidatura za poslanike po većinskom izbornom sistemu na izborima za Skupštinu AP Vojvodine.
Odbori LSV | Četvrtak, 22. 03. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad pre svega i pre svih

NOVI SAD – Novom Sadu je potreban čovek koji nema gazdu u Beogradu i kojem je Novi Sad najvažniji, a interes Novosađana ispred svega, ocenila je sinoć poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini i  kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook