Vojska da ustupi napuštene prostore

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 2

Vojska da ustupi napuštene prostore

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton apelovao je danas na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da prihvati inicijativu novosadskog Društvenog centra da se prostor kasarne "Dr Arčibald Rajs" ustupi na korišćenje udruženjima građana i mladim aktivistima.

Aleksandar Marton

Kako je naveo, reč je o jasnoj poruci koju su uputili mladi ljudi sa željom da im se obezbedi njihovo mesto u društvu, što je njihovo ljudsko pravo koje niko ne sme da im uskrati.

– Iako svaka borba mora poštovati principe demokratije i koristiti se isključivo sredstvima u okvirima zakona, ovo nam je jasan znak da generacije koje dolaze žele da budu aktivno uključene i vidljive kroz svoj aktivizam i mi im u tome moramo pomoći. Zbog toga apelujem na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da svoje napuštene prostore, koji sada propadaju u većini gradova, pa tako i u Zrenjaninu, namene ravnopravnim članovima društvene zajednice – istakao je Marton. On je podsetio da je sedište građanskog aktivizma u Zrenjaninu u Makedonskoj ulici 11, ali da je kapacitet tog prostora odavno prevaziđen, zbog čega bi ustupanje vojnog objekta, ili jednog njegovog dela, u ove svrhe, bio čin društvene solidarnosti i građanske odgovornosti".

(BILSV, 17. 01 .2012.)Odbori LSV | Četvrtak, 05. 12. 2019. | Komentara: 0

LSV traži hitno rešavanje problema plaćanja računa u zrenjaninskim vrtićima

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od zrenjaninske vlasti da pod hitno reši problem plaćanja boravka dece u vrtićima. Prethodnih dana se veliki broj roditelja žalio zbog neredovnog dospeća uplatnica za plaćanje usluga Predškolske ustanove u našem gradu. 
Odbori LSV | Utorak, 03. 12. 2019. | Komentara: 0

Koliko još penzioneri mogu da podnesu?

Klub penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin kritikovao je danas povećanje cene struje od 3,9 posto.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 11. 2019. | Komentara: 0

Gumara i dalje bez studije o proceni uticaja na životnu sredinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje šta je sa studijom o proceni uticaja fabrike “Šangdong linglong” na životnu sredinu. Podsećamo, 30. marta ove godine postavljen je kamen temeljac i time ozvaničen početak gradnje fabrike “Šandong linglong” u Zrenjaninu, te je tom prilikom najavljena proizvodnja trinaest miliona automobilskih guma godišnje.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook