Vojska da ustupi napuštene prostore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 2

Vojska da ustupi napuštene prostore

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton apelovao je danas na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da prihvati inicijativu novosadskog Društvenog centra da se prostor kasarne "Dr Arčibald Rajs" ustupi na korišćenje udruženjima građana i mladim aktivistima.

Aleksandar Marton

Kako je naveo, reč je o jasnoj poruci koju su uputili mladi ljudi sa željom da im se obezbedi njihovo mesto u društvu, što je njihovo ljudsko pravo koje niko ne sme da im uskrati.

– Iako svaka borba mora poštovati principe demokratije i koristiti se isključivo sredstvima u okvirima zakona, ovo nam je jasan znak da generacije koje dolaze žele da budu aktivno uključene i vidljive kroz svoj aktivizam i mi im u tome moramo pomoći. Zbog toga apelujem na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da svoje napuštene prostore, koji sada propadaju u većini gradova, pa tako i u Zrenjaninu, namene ravnopravnim članovima društvene zajednice – istakao je Marton. On je podsetio da je sedište građanskog aktivizma u Zrenjaninu u Makedonskoj ulici 11, ali da je kapacitet tog prostora odavno prevaziđen, zbog čega bi ustupanje vojnog objekta, ili jednog njegovog dela, u ove svrhe, bio čin društvene solidarnosti i građanske odgovornosti".

(BILSV, 17. 01 .2012.)



Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.
Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook