Vojvođanski front za osnivanje naučnih instituta

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 10. 06. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front za osnivanje naučnih instituta

KIKINDA – Vojvođanski front zalaže se za osnivanje naučnih instituta u Kikindi.

LSV

– Problem je u tome što mi imamo centralizovani sistem i svi instituti se maltene nalaze u Beogradu. Imamo 55 instituta u Beogradu i svega šest u Novom Sadu, odnosno to je šest koji i postoje na teritoriji Vojvodine. Lokalna samouprava može da osnuje institut i vreme je da Kikinda dobije svoj. Za početak se zalažemo za Institut za pedagoška i psihološka istraživanja, a onda i Insitut za tehnološku transformaciju, izjavio je Miroslav Grujić, kandidat za odbornika.

Po dobijanju statusa grada, u Kikindi je vreme za osnivanje gradskih opština, ističu u Vojvođanskom frontu.

– Pre svega tu mislim na Mokrin i to će biti naša linija vodilja u budućem periodu - da Mokrin postane prva gradska opština. Mokrin to zaslužuje zbog najvećeg nalazišta nafte i gasa na teritoriji Grada Kikinde i po tome što je najveća mesna zajednica u našoj opštini – rekao je Saša Homanov, kandidat za odbornika.

Predstavnici Vojvođanskog fronta su još jednom ponovio da dodelom povelja za zdravstvene radnike ne bi trebalo da se prave razlike.

(SzILSV, 10.06.2020)Odbori LSV | Nedelja, 15. 11. 2020. | Komentara: 0

Srećan jubilej! A sad hitno zaustaviti seču Fruške gore!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita šezdeset godina od osnivanja Nacionalnog parka „Fruška gora“ i još jednom apeluje da se hitno zabrani seča šume.
Odbori LSV | Petak, 06. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV Novi Sad se pridružuje akciji Čepom do osmeha

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine pridružuje se akciji „Čepom do osmeha“.
Odbori LSV | Sreda, 28. 10. 2020. | Komentara: 0

Upad u školu Milan Petrović je čin nedostojan ljudi u civilizovanom društvu

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad zgrožen je vandalskim upadom u vrtić i Školu za osnovno obrazovanje „Milan Petrović“ u Ulici braće Ribnikar u Novom Sadu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook