Vojvođanski front za osnivanje naučnih instituta

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 10. 06. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front za osnivanje naučnih instituta

KIKINDA – Vojvođanski front zalaže se za osnivanje naučnih instituta u Kikindi.

LSV

– Problem je u tome što mi imamo centralizovani sistem i svi instituti se maltene nalaze u Beogradu. Imamo 55 instituta u Beogradu i svega šest u Novom Sadu, odnosno to je šest koji i postoje na teritoriji Vojvodine. Lokalna samouprava može da osnuje institut i vreme je da Kikinda dobije svoj. Za početak se zalažemo za Institut za pedagoška i psihološka istraživanja, a onda i Insitut za tehnološku transformaciju, izjavio je Miroslav Grujić, kandidat za odbornika.

Po dobijanju statusa grada, u Kikindi je vreme za osnivanje gradskih opština, ističu u Vojvođanskom frontu.

– Pre svega tu mislim na Mokrin i to će biti naša linija vodilja u budućem periodu - da Mokrin postane prva gradska opština. Mokrin to zaslužuje zbog najvećeg nalazišta nafte i gasa na teritoriji Grada Kikinde i po tome što je najveća mesna zajednica u našoj opštini – rekao je Saša Homanov, kandidat za odbornika.

Predstavnici Vojvođanskog fronta su još jednom ponovio da dodelom povelja za zdravstvene radnike ne bi trebalo da se prave razlike.

(SzILSV, 10.06.2020)Odbori LSV | Sreda, 10. 02. 2021. | Komentara: 0

LSV neguje ideje Vase Stajića i čuva uspomenu na njega

Viziju, ljubav i borbu Vase Stajića za građansku, autonomnu i modernu Vojvodinu ima ko da nasledi. Liga socijaldemokrata Vojvodine čuva i neguje i njegove ideje i uspomenu na ovog velikog čoveka u istoriji Vojvodine, poručio je Robert Kolar, potpredsednik LSV.
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 02. 2021. | Komentara: 0
Odbori LSV | Utorak, 26. 01. 2021. | Komentara: 0

Utvrditi odgovornost za propast zrenjaninske Fabrike vode

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od lokalnih, pokrajinskih i državnih organa vlasti da najzad pokažu ozbiljnost i prekinu agoniju zvanu „izgradnja fabrike vode u Zrenjaninu“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook