Vojvodina i Zrenjanin pobeđuju samo jedinstvom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina i Zrenjanin pobeđuju samo jedinstvom

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin čestita građanima Zrenjanina Dan oslobođenja od fašizma.

LSV

- Pre tačno 75 godina iz našeg grada je prognano najveće zlo modernog doba. Građani Zrenjanina su fašizam pobedili svojim jedinstvom. Antifašisti našega grada borili su se rame uz rame, bez obzira na ime ili prezime. Antifašizam i tada i danas simbolizuje duh tolerancije, koja se snažno bori protiv političkih ideja koje zagovaraju etničku, versku ili rasnu mržnju – navode u saopštenju zrenjaninski ligaši i dodaju da je to bitna poruka i u 2019. godini.

I dalje su prisutni protagonosti ideje „Krvi i tla“ koja je u toku drugog svetskog rata, samo u našem gradu u crno zavila hiljade porodica, napominju u LSV.

- Jezik mržnje i isključivosti na površinu je izbio ratnih devedesetih godina, a i danas živi.
Nedopustivo je da se u Zrenjaninu zapostavlja tradicija antifašističke borbe. Rodna kuća narodnog heroja Servo Mihalja se srušila, a nedavno je jedno privatno preduzeće prekrilo spomen ploču partizanskom časopisu „Slobodna Vojvodina“ koji je od 1942. ilegalno bio štampan u našem gradu.  Baš zato nam je preko potrebno novo jedinstvo. Samo zajedno ćemo ponovo odbraniti Vojvodinu od zla! Pravi garant nove pobede Vojvodine i Zrenjanina je Vojvođanski front – naglašeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

 (SzILSV, 02.10.2019)



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook