Vraćanje imovine od velikog značaja za sve građanke i građane Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Vraćanje imovine od velikog značaja za sve građanke i građane Vojvodine

ZRENJANIN - Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragan Nedeljkov na današnjoj konferencji za novinare istakao je da je Zakon o javnoj svojini koji je Narodna skupština Republike Srbije juče usvojila, od velikog značaja za sve građanke i građane. Prema njegovim rečima, pomenuti zakon nije donet na insistiranje Evropske unije.

Nenadov

- Pokrajini i lokalnim samoupravama na ovaj način biće vraćena imovina, a reč je o kanalskoj mreži, šumama, rudniku u Kovinu, imovini Radio - televizije Vojvodine i Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, putevima drugog reda, imovini dobijenoj iz sukcesije bivših jugoslovenskih republika, a lokalnim samoupravama biće vraćene ulice, trgovi, putevi - rekao je Nedeljkov. On je dodao da će LSV nastojati da sve ono što su građanke i građani Vojvodine stekli i izgradili svojim sredstvima, bude u narednom periodu vraćeno na korišćenje i gazdovanje, kao i da se neće odustati od toga da pokrajini bude vraćena zakonodavna, izvršna i sudska vlast. Prema njegovim rečima na Zakon o javnoj svojini čekalo se deset godina, a kada je Bojan Kostreš, potpredsednik LSV, postavljen na čelo Radne grupe za izradu Nacrta zakona, za svega pet meseci on se našao pred poslanicima, a sada je i izglasan.

-Da bismo ostvarili ono što je programski cilj stranke, a to je vraćanje suštinske autonomije pokrajini, krećemo u postupak promene Ustava. Zakon o javnoj svojini je usvojen na osnovu Ustava iz 2006. godine koji je donet voljom većine građanki i građana, zbog čega ga i prihvatamo, ali smo i tada skretali pažnju na njegove nedostatke, i loše strane - rekao je on.

 

(BILSV, 27.09.2011.)

 
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV TRAŽI ZATVARANJE KAFILERIJE U ZRENJANINU

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina na konstitutivnoj sednici, koja je zakazana za 21. avgust, zatražiće zatvaranje kafilerije "Prekon".

Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook