Vraćanje imovine od velikog značaja za sve građanke i građane Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Vraćanje imovine od velikog značaja za sve građanke i građane Vojvodine

ZRENJANIN - Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragan Nedeljkov na današnjoj konferencji za novinare istakao je da je Zakon o javnoj svojini koji je Narodna skupština Republike Srbije juče usvojila, od velikog značaja za sve građanke i građane. Prema njegovim rečima, pomenuti zakon nije donet na insistiranje Evropske unije.

Nenadov

- Pokrajini i lokalnim samoupravama na ovaj način biće vraćena imovina, a reč je o kanalskoj mreži, šumama, rudniku u Kovinu, imovini Radio - televizije Vojvodine i Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, putevima drugog reda, imovini dobijenoj iz sukcesije bivših jugoslovenskih republika, a lokalnim samoupravama biće vraćene ulice, trgovi, putevi - rekao je Nedeljkov. On je dodao da će LSV nastojati da sve ono što su građanke i građani Vojvodine stekli i izgradili svojim sredstvima, bude u narednom periodu vraćeno na korišćenje i gazdovanje, kao i da se neće odustati od toga da pokrajini bude vraćena zakonodavna, izvršna i sudska vlast. Prema njegovim rečima na Zakon o javnoj svojini čekalo se deset godina, a kada je Bojan Kostreš, potpredsednik LSV, postavljen na čelo Radne grupe za izradu Nacrta zakona, za svega pet meseci on se našao pred poslanicima, a sada je i izglasan.

-Da bismo ostvarili ono što je programski cilj stranke, a to je vraćanje suštinske autonomije pokrajini, krećemo u postupak promene Ustava. Zakon o javnoj svojini je usvojen na osnovu Ustava iz 2006. godine koji je donet voljom većine građanki i građana, zbog čega ga i prihvatamo, ali smo i tada skretali pažnju na njegove nedostatke, i loše strane - rekao je on.

 

(BILSV, 27.09.2011.)

 
Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.

Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Vojvodina je rešenje, Vojvođanski front je rešenje

Liga socijaldemokrata Vojvodine aktivno radi na tome da se obezbede uslovi da građani Zrenjanina žive pristojno od svog rada, dobiju zdravu pijaću vodu, udišu čist vazduh i imaju rešeno pitanje kafilerije, savremenog načina odlaganja i upravljanja otpadom. 
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na više lokacija u gradu tokom vikenda, delili su letke i razgovarali sa građanima o važnosti što bržih evropskih integracija naše zemlje i zašto Evropska unija nema alternativu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook