Vraćanje imovine od velikog značaja za sve građanke i građane Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Vraćanje imovine od velikog značaja za sve građanke i građane Vojvodine

ZRENJANIN - Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragan Nedeljkov na današnjoj konferencji za novinare istakao je da je Zakon o javnoj svojini koji je Narodna skupština Republike Srbije juče usvojila, od velikog značaja za sve građanke i građane. Prema njegovim rečima, pomenuti zakon nije donet na insistiranje Evropske unije.

Nenadov

- Pokrajini i lokalnim samoupravama na ovaj način biće vraćena imovina, a reč je o kanalskoj mreži, šumama, rudniku u Kovinu, imovini Radio - televizije Vojvodine i Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, putevima drugog reda, imovini dobijenoj iz sukcesije bivših jugoslovenskih republika, a lokalnim samoupravama biće vraćene ulice, trgovi, putevi - rekao je Nedeljkov. On je dodao da će LSV nastojati da sve ono što su građanke i građani Vojvodine stekli i izgradili svojim sredstvima, bude u narednom periodu vraćeno na korišćenje i gazdovanje, kao i da se neće odustati od toga da pokrajini bude vraćena zakonodavna, izvršna i sudska vlast. Prema njegovim rečima na Zakon o javnoj svojini čekalo se deset godina, a kada je Bojan Kostreš, potpredsednik LSV, postavljen na čelo Radne grupe za izradu Nacrta zakona, za svega pet meseci on se našao pred poslanicima, a sada je i izglasan.

-Da bismo ostvarili ono što je programski cilj stranke, a to je vraćanje suštinske autonomije pokrajini, krećemo u postupak promene Ustava. Zakon o javnoj svojini je usvojen na osnovu Ustava iz 2006. godine koji je donet voljom većine građanki i građana, zbog čega ga i prihvatamo, ali smo i tada skretali pažnju na njegove nedostatke, i loše strane - rekao je on.

 

(BILSV, 27.09.2011.)

 
Odbori LSV | Utorak, 20. 08. 2019. | Komentara: 0

Grad bez mladih je grad bez budućnosti

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je danas ponovo od predstavnika gradske vlasti da oforme radnu grupu koja bi radila na poboljšanju položaja mladih u Zrenjaninu kako bi se sprečio njihov masovni odlazak.
Odbori LSV | Ponedeljak, 29. 07. 2019. | Komentara: 0

Da li vi osetite smrad u Zrenjaninu?

Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas od zrenjaninske vlasti da bez odlaganja reši problem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“.
Odbori LSV | Sreda, 24. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV poklonio gradonačelniku Zrenjanina paket za prvu pomoć protiv komaraca

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poklonila je gradonačelniku Čedomiru Janjiću i njegovim saradnicima paket za prvu pomoć protiv komaraca, saopštila je danas ta stranka i optužila gradsku vlast da gradjane drži „kao taoce svoje nesposobnosti i neodgovornosti“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook