Vraćanje imovine od velikog značaja za sve građanke i građane Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Vraćanje imovine od velikog značaja za sve građanke i građane Vojvodine

ZRENJANIN - Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragan Nedeljkov na današnjoj konferencji za novinare istakao je da je Zakon o javnoj svojini koji je Narodna skupština Republike Srbije juče usvojila, od velikog značaja za sve građanke i građane. Prema njegovim rečima, pomenuti zakon nije donet na insistiranje Evropske unije.

Nenadov

- Pokrajini i lokalnim samoupravama na ovaj način biće vraćena imovina, a reč je o kanalskoj mreži, šumama, rudniku u Kovinu, imovini Radio - televizije Vojvodine i Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, putevima drugog reda, imovini dobijenoj iz sukcesije bivših jugoslovenskih republika, a lokalnim samoupravama biće vraćene ulice, trgovi, putevi - rekao je Nedeljkov. On je dodao da će LSV nastojati da sve ono što su građanke i građani Vojvodine stekli i izgradili svojim sredstvima, bude u narednom periodu vraćeno na korišćenje i gazdovanje, kao i da se neće odustati od toga da pokrajini bude vraćena zakonodavna, izvršna i sudska vlast. Prema njegovim rečima na Zakon o javnoj svojini čekalo se deset godina, a kada je Bojan Kostreš, potpredsednik LSV, postavljen na čelo Radne grupe za izradu Nacrta zakona, za svega pet meseci on se našao pred poslanicima, a sada je i izglasan.

-Da bismo ostvarili ono što je programski cilj stranke, a to je vraćanje suštinske autonomije pokrajini, krećemo u postupak promene Ustava. Zakon o javnoj svojini je usvojen na osnovu Ustava iz 2006. godine koji je donet voljom većine građanki i građana, zbog čega ga i prihvatamo, ali smo i tada skretali pažnju na njegove nedostatke, i loše strane - rekao je on.

 

(BILSV, 27.09.2011.)

 




Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook