Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.

On je na konferenciji za novinare pojasnio da je LSV intenzivirala aktivnosti oko zakonskog uređivanja pitanja vraćanja imovine pokrajini, odnosno lokalnim samoupravama, što odavno traži, dodajući da je dobro što je aktuelna vlada prihvatila ne samo razgovor o tome, već i pripremu odgovarajućeg zakonskog akta.

"Objektivna je teškoća da republička Direkcija za imovinu nema ažurne spiskove imovine, pa je dogovoreno osnivanje radne grupe koja bi u razumnom roku pripremila te spiskove, kako bi se znalo šta treba da se vrati " naveo je Vojnović.

(BILSV, 29. 03. 2011.)




Odbori LSV | Petak, 22. 09. 2023. | Komentara: 0

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina pokrenula teme važne za Zrenjanin

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani danas su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Kao i do sada, lokalna vlast je ostala gluva na ove teme kao što je već 11 godina gluva na probleme običnih ljudi.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook