Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.

On je na konferenciji za novinare pojasnio da je LSV intenzivirala aktivnosti oko zakonskog uređivanja pitanja vraćanja imovine pokrajini, odnosno lokalnim samoupravama, što odavno traži, dodajući da je dobro što je aktuelna vlada prihvatila ne samo razgovor o tome, već i pripremu odgovarajućeg zakonskog akta.

"Objektivna je teškoća da republička Direkcija za imovinu nema ažurne spiskove imovine, pa je dogovoreno osnivanje radne grupe koja bi u razumnom roku pripremila te spiskove, kako bi se znalo šta treba da se vrati " naveo je Vojnović.

(BILSV, 29. 03. 2011.)




Odbori LSV | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 0

Predstavljen program LSV

BELA CRKVA – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva organizovao je u danas izuzetno uspešnu promotivno predizbornu akciju tokom koje su sugrađani imali prilike da porazgovaraju sa kandidatkinjom za pokrajinsku poslanicu na većinskoj listi Sandru Ristić.
Odbori LSV | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 0

Briga za bezbedne kvartove

ZRENJANIN: Predsednik  Skupštine grada Zrenjnaina i kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u pokrajinskoj skupštini Aleksandar Marton apelovao je na nadležne da se obrati veća pažnja na nedostatak bezbednosti, kako u Mesnoj zajednici “Dositej Obradović”, tako i u ostalim delovima grada i naseljenih mesta.
Odbori LSV | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV za punu autonomiju Vojvodine

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine sinoć je na predizbornim tribinama u Glogonju, Dolovu i Opovu predstavila svoj program. Meštani Glogonja imali su prilike da čuju potpredsednicu Izvršnog odbora LSV Maju Sedlarević, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Daniela Petrovića i državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Duška Radakovića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook