Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.

On je na konferenciji za novinare pojasnio da je LSV intenzivirala aktivnosti oko zakonskog uređivanja pitanja vraćanja imovine pokrajini, odnosno lokalnim samoupravama, što odavno traži, dodajući da je dobro što je aktuelna vlada prihvatila ne samo razgovor o tome, već i pripremu odgovarajućeg zakonskog akta.

"Objektivna je teškoća da republička Direkcija za imovinu nema ažurne spiskove imovine, pa je dogovoreno osnivanje radne grupe koja bi u razumnom roku pripremila te spiskove, kako bi se znalo šta treba da se vrati " naveo je Vojnović.

(BILSV, 29. 03. 2011.)




Odbori LSV | Petak, 06. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV u Sremskoj Mitrovici pod rednim brojem 6

SREMSKA MITROVICA - Lista pod nazivom Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak na predstojećim izborima za Skupštinu grada Sremska Mitrovica će nastupiti pod rednim brojem 6, saopšteno je na pres konferenciji koja je održana juče u prostorijama Gradskog odbora LSV Sremska Mitrovica.
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 04. 2012. | Komentara: 0

Aleksandar Marton ugostio mlade novinare

ZRENJANIN - U multimedijalnoj Sali Gradske kuće u Zrenjaninu danas je održana konferencija za novinare na kojoj su bili prisutni i mladi novinari iz redakcija školskih časopisa "Teslini Koraci" i "Put" Elektrotehničke i građevinske škole "Nikola Tesla" i Zrenjaninske gimnazije. Predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton predstavio je mladim novinarima rad lokalnog parlamenta i posebnu pažnju obratio na zakonsku regulativu koja definiše rad ugostiteljskih objekata u gradu.
Odbori LSV | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

Dovršiti započeto u Lukinom Selu

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton i član Gradskog veća Tibor Vaš, posetili su danas najmanje naseljeno mesto na teritoriji Grada Zrenjanina, Lukino Selo. Iako prema poslednjem popisu u njemu živi svega 495 stanovnika, Lukino Selo je, nakon izgradnje magistralnog puta ka Mužlji, postalo gotovo prigradsko naselje, što je konstatovao danas i predsednik zrenjaninske Skupštine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook