Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.

On je na konferenciji za novinare pojasnio da je LSV intenzivirala aktivnosti oko zakonskog uređivanja pitanja vraćanja imovine pokrajini, odnosno lokalnim samoupravama, što odavno traži, dodajući da je dobro što je aktuelna vlada prihvatila ne samo razgovor o tome, već i pripremu odgovarajućeg zakonskog akta.

"Objektivna je teškoća da republička Direkcija za imovinu nema ažurne spiskove imovine, pa je dogovoreno osnivanje radne grupe koja bi u razumnom roku pripremila te spiskove, kako bi se znalo šta treba da se vrati " naveo je Vojnović.

(BILSV, 29. 03. 2011.)




Odbori LSV | Subota, 31. 03. 2012. | Komentara: 0

Akcija "Budi deo naše kuće"

ZRENJANIN - Članice i članovi Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovali su danas akciju u centru grada, u okviru koje je direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ i kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu mr Vladimir Vasiljev, razgovarao sa sugrađankama i sugrađanima o najvećim problemima u gradu i odgovarao na njihova pitanja.
Odbori LSV | Subota, 31. 03. 2012. | Komentara: 0

Izgraditi eko česmu u MZ Mala Amerika

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina i kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu Aleksandar Marton, podržao je danas akciju Mesne organizacije LSV Mala Amerika, potpisavši inicijativu da se u ovoj mesnoj zajednici izgradi eko česma.
Odbori LSV | Subota, 31. 03. 2012. | Komentara: 0

Predstavljen program LSV Temerin

TEMERIN - U svečanoj sali SO Temerin, juče je predstavljen plan i program Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Temerin za period od 2012-2016 godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook