Vreme je za Vojvodinu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 21. 12. 2018. | Komentara: 0

Vreme je za Vojvodinu!

NOVI SAD - Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad juče su ispred Skupštine AP Vojvodine i na Trgu republike delili promotivni materijal i letke, upozoravajući pritom na loš položaj Vovodine i njenih građana.

LSV

Dok je pokrajinski parlament odlučivao o budžetu za 2019. godinu, ligašice i ligaši su na štandovima građanima delili letke i kalendare „Vreme je za Vojvodinu“ i skretali pažnju na to da Zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine kasni deset godina i da se na taj način punu deceniju krši Ustav.

Uprkos hladnom vremenu i poledici, građane su podsećali i na činjenicu da je Vojvodina od visoko razvijene regije postala siromašan deo Srbije, da su pre 30 godina plate u njoj bile 50% iznad, a danas su 5% ispod republičkog proseka.

- Dok se u Beogradu grade kule, 60 odsto građana Vojvodine nema ispravnu vodu za piće, putevi su u rupama, a sela se gase. Pritom, vladajuća većina ne čini ništa da se položaj Vojvodine popravi – rekao je Rade Maleš, član Izvršnog odbora LSV Novi Sad, u razgovoru sa građanima.

Ligašice i ligaši su brojne građane i građanke u razgovoru upoznali i sa činjenicom da se Liga socijaldemokrata Vojvodine zalaže za objedinjavanje svih vojvođanskih snaga i da je njen cilj autonomna Vojvodina u decentralizovanoj Srbiji.

(SZILSV, 21.12.2018)



Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 
Odbori LSV | Sreda, 06. 09. 2023. | Komentara: 0

Ljudima u selima obezbediti adekvatnu zdravstvenu zaštitu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva da se problem dostupnosti primarne zdravstvene zaštite ljudima koji žive u seoskim sredinama u Zrenjaninu reši.
Odbori LSV | Nedelja, 03. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Subotica ne sme biti poligon za šoviniste

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti grada Subotice da pod hitno saniraju štetu koja je počinjena na natpisima dobrodošlice u grad na mađarskom jeziku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook