Vreme je za Vojvodinu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 21. 12. 2018. | Komentara: 0

Vreme je za Vojvodinu!

NOVI SAD - Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad juče su ispred Skupštine AP Vojvodine i na Trgu republike delili promotivni materijal i letke, upozoravajući pritom na loš položaj Vovodine i njenih građana.

LSV

Dok je pokrajinski parlament odlučivao o budžetu za 2019. godinu, ligašice i ligaši su na štandovima građanima delili letke i kalendare „Vreme je za Vojvodinu“ i skretali pažnju na to da Zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine kasni deset godina i da se na taj način punu deceniju krši Ustav.

Uprkos hladnom vremenu i poledici, građane su podsećali i na činjenicu da je Vojvodina od visoko razvijene regije postala siromašan deo Srbije, da su pre 30 godina plate u njoj bile 50% iznad, a danas su 5% ispod republičkog proseka.

- Dok se u Beogradu grade kule, 60 odsto građana Vojvodine nema ispravnu vodu za piće, putevi su u rupama, a sela se gase. Pritom, vladajuća većina ne čini ništa da se položaj Vojvodine popravi – rekao je Rade Maleš, član Izvršnog odbora LSV Novi Sad, u razgovoru sa građanima.

Ligašice i ligaši su brojne građane i građanke u razgovoru upoznali i sa činjenicom da se Liga socijaldemokrata Vojvodine zalaže za objedinjavanje svih vojvođanskih snaga i da je njen cilj autonomna Vojvodina u decentralizovanoj Srbiji.

(SZILSV, 21.12.2018)



Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Petrovački: Dan grada Pančeva treba da bude 28. februar

PANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo smatra da bi, umesto 8. novembra, koji se od 2001. godine slavi kao Dan grada Pančeva, za novi praznik bio mnogo prikladniji 28. februar, kada je 1794. godine, po ukazu austrijskog cara Franca Prvog, Pančevo dobilo status slobodnog carskog grada.
Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Fašizma je u Srbiji sve više

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upozorava da je fašizam danas u Srbiji prisutan i da ga ima sve više, zahvaljujući pre svega nezainteresovanosti nadležnih državnih organa.  
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 11. 2012. | Komentara: 0

Srbiji potreban novi Ustav

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, na šestogodišnjicu od donošenja Ustava, ukazuje na to da je Srbiji neophodan novi Ustav i to u što kraćem vremenskom roku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook