Vreme je za Vojvodinu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 21. 12. 2018. | Komentara: 0

Vreme je za Vojvodinu!

NOVI SAD - Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad juče su ispred Skupštine AP Vojvodine i na Trgu republike delili promotivni materijal i letke, upozoravajući pritom na loš položaj Vovodine i njenih građana.

LSV

Dok je pokrajinski parlament odlučivao o budžetu za 2019. godinu, ligašice i ligaši su na štandovima građanima delili letke i kalendare „Vreme je za Vojvodinu“ i skretali pažnju na to da Zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine kasni deset godina i da se na taj način punu deceniju krši Ustav.

Uprkos hladnom vremenu i poledici, građane su podsećali i na činjenicu da je Vojvodina od visoko razvijene regije postala siromašan deo Srbije, da su pre 30 godina plate u njoj bile 50% iznad, a danas su 5% ispod republičkog proseka.

- Dok se u Beogradu grade kule, 60 odsto građana Vojvodine nema ispravnu vodu za piće, putevi su u rupama, a sela se gase. Pritom, vladajuća većina ne čini ništa da se položaj Vojvodine popravi – rekao je Rade Maleš, član Izvršnog odbora LSV Novi Sad, u razgovoru sa građanima.

Ligašice i ligaši su brojne građane i građanke u razgovoru upoznali i sa činjenicom da se Liga socijaldemokrata Vojvodine zalaže za objedinjavanje svih vojvođanskih snaga i da je njen cilj autonomna Vojvodina u decentralizovanoj Srbiji.

(SZILSV, 21.12.2018)



Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Pomoći manjinskim zajednicama da budu sastavni deo društva

ZRENJANIN - Svečanom sednicom danas je obeležena godišnjica rada Saveta za međunacionalne odnose grada Zrenjanina u ovom sazivu. Sednicu je otvorio predsednik Saveta Vojin Diniku koji je istakao da je najvažniji zadatak u prethodnih godinu dana bilo praćenje svih dešavanja koja su bila od važnosti za suživot svih građana.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Vojvodini za pet godina uskraćeno 120 hiljada novih radnih mesta

ZRENJANIN - Vojvodina je za pet godina, tokom kojih joj je uskraćeno 60 milijardi dinara, mogla da otvori 120 hiljada radnih mesta ili da sagradi autoput od Subotice do Pančevačkog mosta – izjavio je u emisiji “Politikon” na zrenjaninskoj televiziji KTV mr Vladimir Vasiljev, kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Marton i Matić posetili Lukićevo

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina, Igor Marton i Vojislav Matić bili su danas u poseti Mesnom odboru LSV u Lukićevu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook