Vreme je za Vojvodinu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 21. 12. 2018. | Komentara: 0

Vreme je za Vojvodinu!

NOVI SAD - Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad juče su ispred Skupštine AP Vojvodine i na Trgu republike delili promotivni materijal i letke, upozoravajući pritom na loš položaj Vovodine i njenih građana.

LSV

Dok je pokrajinski parlament odlučivao o budžetu za 2019. godinu, ligašice i ligaši su na štandovima građanima delili letke i kalendare „Vreme je za Vojvodinu“ i skretali pažnju na to da Zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine kasni deset godina i da se na taj način punu deceniju krši Ustav.

Uprkos hladnom vremenu i poledici, građane su podsećali i na činjenicu da je Vojvodina od visoko razvijene regije postala siromašan deo Srbije, da su pre 30 godina plate u njoj bile 50% iznad, a danas su 5% ispod republičkog proseka.

- Dok se u Beogradu grade kule, 60 odsto građana Vojvodine nema ispravnu vodu za piće, putevi su u rupama, a sela se gase. Pritom, vladajuća većina ne čini ništa da se položaj Vojvodine popravi – rekao je Rade Maleš, član Izvršnog odbora LSV Novi Sad, u razgovoru sa građanima.

Ligašice i ligaši su brojne građane i građanke u razgovoru upoznali i sa činjenicom da se Liga socijaldemokrata Vojvodine zalaže za objedinjavanje svih vojvođanskih snaga i da je njen cilj autonomna Vojvodina u decentralizovanoj Srbiji.

(SZILSV, 21.12.2018)



Odbori LSV | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV za punu autonomiju Vojvodine

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine sinoć je na predizbornim tribinama u Glogonju, Dolovu i Opovu predstavila svoj program. Meštani Glogonja imali su prilike da čuju potpredsednicu Izvršnog odbora LSV Maju Sedlarević, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Daniela Petrovića i državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Duška Radakovića.
Odbori LSV | Četvrtak, 12. 04. 2012. | Komentara: 0

Tim za bolju Vojvodinu

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton, direktor Gradske narodne biblioteke ''Žarko Zrenjanin'' mr Vladimir Vasiljev i predsednik Saveta Mesne zajednice Čenta Jovica Momirov predstavili su se u utorak kao kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanike u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.  
Odbori LSV | Sreda, 11. 04. 2012. | Komentara: 1

Vojvođanske banke su bile kičma vojvođanske privrede

MOKRIN - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazao je sinoć na tribini u Mokrinu da Ujedinjeni regioni Srbije nemaju šta da ujedinjuju, jer u Srbiji ni ne postoje regioni, osim Vojvodine koja se jedino može smatrati regionom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook