Vršačka bolnica zaboravljena od strane vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 24. 02. 2019. | Komentara: 0

Vršačka bolnica zaboravljena od strane vlasti

VRŠAC – Član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Kanački zatražio je od gradskih vlasti, ali i drugih političkih stranaka čiji odbornici učestvuju u vršačkoj skupštini, da prestanu pasivno da posmatraju stanje u lokalnoj bolnici.

LSV

- Očekujem da se aktivno i politički odgovorno uključe u rešavanje nastalih problema i za to preuzmu i odgovornost. Neophodno je da gradski funkcioneri, osnivač ili rukovodstvo bolnice zvanično saopšte, putem medija, kakva je situacija u kojoj se nalazi vršačka bolnica. Očekujem i da predlog kako i na koji način što hitnije rešiti brojne probleme koji postoje u toj zdravstvenoj ustanovi – kazao je Kanački.

Prema njegovim rečima, usluge Opšte bolnice Vršac koristi oko 100.000 stanovnika iz Vršca, Bele Crkve, Plandišta i delom Alibunara, te je njeno normalno funkcionisanje izuzetno važno za Južnobanatski okrug.

- Vršačka bolnica je i jedina bolnica u Vojvodini koja nema CT aparat. Osnivač i rukovodstvo vršačkog SNS-a su nekako zaboravili na našu bolnicu. Samo ove godine, prema podacima Pokrajiskog sekretarijata za zdravstvo, kupljeni su novi CT aparati koji će zameniti stare u opštim bolnicama u Kikindi, Subotici i Somboru – napominje Kanački.

LSV se zalagala da Vršac dobije status grada, ali, kako dodaje, lošim menadžmentom lokalne vlasti koju čine SPS i SNS, ali i slabim i neubedljivim delovanjem opozicije, Vršac time nije ništa dobio, već izgubio, a najveću korist pribavilo je Pančevo. 

Kanački navodi i da zaposleni u Opštoj bolnici Vršac ističu da je zbog loših uslova iz ove ustanove otišlo oko 20 % stručnog kadra koje je zamenjeno prekvalifikovanim političkim poslušnicima SNS-a. 

- Prisutno je isključivo stranačko zapošljavanje bez obzira na kvalifikacije i stručnu spremu. Za godinu dana promenjeno je nekoliko direktora. Konkursa za izbor direktora nema. Opreme gotovo da i nema, a lekove pacijenti kupuju sami pošto je bolnička apoteka potpuno prazna. Novac za kupovinu nekih lekova se refundira uz višemesečno čekanje. Zaposlene prisiljavaju za dočeke i političke parade. Renoviranje kruga bolnice, koje je započeto u vreme dok je LSV bila u gradskoj skupštini, zaustavljeno je. U celosti, lošu situaciju svakako prouzrokuje i nedostatak novca  obzirom da je predviđenih sedam odsto za AP Vojvodinu nedovoljno – zaključio je Aleksandar Kanački.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Beskompromisno ćemo se boriti za Novi Sad

NOVI SAD - Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov izjavila je večeras da građanima ne želi bilo šta da obećava, jer se podrazumeva da gradonačenik dovodi investiture, obezbeđuje nova radna mesta za Novosađane, radi na povećanju bezbednosti građana i otvaranju novih škola, predškolskih ustanova i dečjih igrališta.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Ono što zaradimo mora ostati ovde

BAČKI MONOŠTOR - Nekada je u Vojvodini je ostajalo više od 90 odsto celokupnog dohotka koji je ostvarivan na njenoj teritoriji. Danas Vojvodina iz republičkog Budžeta godišnje ne dobija ni sedam odsto koje joj garantuje Ustav Srbije, uprkos tome što učestvuje sa oko 40 odsto u Budžetu – rekao je potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški na sinoćnjoj predizbornoj tribini LSV u Bačkom Monoštoru.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Pomoći manjinskim zajednicama da budu sastavni deo društva

ZRENJANIN - Svečanom sednicom danas je obeležena godišnjica rada Saveta za međunacionalne odnose grada Zrenjanina u ovom sazivu. Sednicu je otvorio predsednik Saveta Vojin Diniku koji je istakao da je najvažniji zadatak u prethodnih godinu dana bilo praćenje svih dešavanja koja su bila od važnosti za suživot svih građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook