Za dve godine Zrenjanin postao ruševina i propalih preduzeća

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 19. 08. 2014. | Komentara: 0

Za dve godine Zrenjanin postao ruševina i propalih preduzeća

ZRENJANIN - Član Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Aleksandar Rudić podsetio je aktuelnu vlast da je prošlo više od polovine mandata, a da Zrenjanin pod vladavinom naprednjaka i njihovih mnogobrojnih uzdanica nije postao grad kranova, gradilišta i industrijske proizvodnje, kako su obećavali, već je postao grad ruševina, propalih preduzeća.

LSV

Ako se obistini najavljeno da će na jezeru 3 biti postavljeni splavovi, Zrenjanin će postati još i grad kiča i šunda, ukazao je on.

Gradska vlast da podnese ostavku

- Uslove za promene ste imali dve godine, a vaše „rezultate“ vidi i oseća svaki građanin Zrenjanina. LSV poručuje celoj vladajućoj garnituri da, ako ima imalo samosvesti i morala, zarad budućnosti našeg grada, kolektivno podnesu ostavke na sve funkcije i raspuste Skupštinu, jer Zrenjaninci nisu glasali za ovakvu vlast i ovakve ljude – istakao je Rudić.

On je podsetio da su pre dve godine, nakon što se pomoću mita i korupcije napredna koalicija dokopala vlasti u Zrenjaninu, na sav glas počela obećanja o svetloj budućnosti koja pod naprednjacima čeka Zrenjanin. Među tim neprebrojivim bajkama, bila je i ona o reformi gradske uprave i smanjenje broja činovnika, zapošljavanju po stručnosti, a ne partijskoj pripadnosti, smanjenju broja članova Gradskog veća i volonterskom radu u istom.

- Posle dve godine naprednih reformi, građani su samo dobili zabranu ulaska na glavni ulaz Gradske kuće, a broj zaposlenih u javnom sektoru Zrenjanina povećan je za preko 350 partijskih članova, izmišljena su čak još dva nova javna preduzeća za dodatna partijska zapošljavanja, a na čelu svega toga postavljeni su kadrovi ili sa debelim krivičnim dosijeima u policiji ili nekvalifikovani anonimusi sa instant diplomama koji sa svojim CV-jevima ne bi prošli ni na konkursu za magacionere u supermarketu – naglasio je Rudić. 

Za pola mandata poluzavršena jedna ulica i popravljena fontana

Ukazao je da je broj članova Gradskog veća povećan sa 9 na 11, a priča o volontiranju je, kao i sva ostala obećanja aktuelne vlasti, bila samo šarena laža, jer su gradski funkcioneri već na prvoj sednici Skupštine 2012. sami sebi izglasali povećanje plata, dok su plate smanjili običnim činovnicima u gradskoj upravi.

- Članovi Veća uredno primaju visoke plate, kao i čitava svita pomoćnika gradonačelnika i predsednika Skupštine. Većina njih uopšte ne dolazi na posao, a kamoli sednice Skupštine, a izveštaj o radu je misaona imenica za sve njih. Ali se zato svi redovno viđaju u službenim automobilima i kafanama u kojima se goste na račun građana Zrenjanina. Svaki projekat koji je napredna vlast nasledila od prethodne vlasti upropašten je u rekordnom roku: nema obilaznice, nema fabrike vode, nema fiskulturnih sala, nema evropskih projekata. Nema nijedne nove investicije, nijednog novog radnog mesta, osim u obećanjima i najavama – istakao je član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin i dodao da je za pola mandata poluzavršena jedna ulica i popravljena jedna fontana. Aleksandar Rudić je podsetio da gradom upravlja već treći gradonačelnik, koji je preletač iz DSS, a zamenik mu je preletač iz Srpske radikalne stranke. 

 (BILSV, 19.08.2014)




Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook