Zabavljačima žele da zamaskiraju opšti haos i beznađe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 24. 03. 2015. | Komentara: 0

Zabavljačima žele da zamaskiraju opšti haos i beznađe

ZRENJANIN – Svakog vikenda Zrenjanince će, u porušenom centru, sa bine zabavljati razni zabavljači, a narod će to da plati. To je bar plan aktuelne napredne većine za predizbornu kampanju koju su već započeli, izjavio je danas član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Milan Đurić.

LSV

On je na konferenciji za novinare istakao da smo tu sliku već gledali, ali da su se okolnosti promenile.

- Zrenjanin nije više demokratski grad, nema največi broj otvorenih fabrika, najviše zaposlenih radnika, niti rast standarda. Sa istom ekipom ljudi na čelu, ali sada pod zastavom Srpske napredne stranke, Zrenjanin je sada grad političkog svingeraja, bez ijedne nove investicije, bez ijednog novog radnog mesta, sa drastičnim porastom nezaposlenosti i siromaštva, sa abnormalnim cenama komunalija i najskupljom potrošačkom korpom u Srbiji od 75.000 dinara mesečno – kazao je Đurić.

On je dodao da je grad zadužen 1,1 milijardu dinara, planira se novi kredit od 700 miliona dinara, ulaže se u potpuno nebitne stvari kao što je šminkanje Trga republike, dok su ključne infrastrukturne delatnosti poput obilaznice, vode, privlačenja investitora - u potpunom kolapsu.

- Vlast je potpuno nesposobna i želi da zamaskira opšti haos i beznađe koje su napravili za samo pola mandata sa par koncerata. Poručujemo im da su providni i tragikomični. To shvata i narod, a to će shvatiti i oni sami na predstojećim lokalnim izborima – zaključio je Đurić.

(BILSV, 24.03.2015)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook