Zakon o javnoj svojini put ka decentralizaciji

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 23. 08. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini put ka decentralizaciji

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Nacrt zakona o javnoj svojini, kao i javna rasprava koja mu predstoji, je veliki uspeh i realizacija 11-ogodišnje inicijative Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenila je danas Ivana Ludoški, članica IO GrO LSV Zrenjanin. Ona je na konferenciji za novinare podsetila da je oko suštine teksta u velikoj meri postignuta saglasnost, a da se njegova dopuna očekuje kroz javnu raspravu.

"Ovaj zakon će omogućiti da idemo u pravcu decentralizacije na način na koji se zalaže Liga socijaldemokrata Vojvodine. Kada bude donet, u mnogo čemu će poboljšati poziciju lokalnih samouprava i autonomne pokrajine. Možda ovo nije najidealnije rešenje, ali očekujemo određene dorade kroz javnu raspravu koja je u toku. U svakom slučaju, potencijal i šansa lokalnih samouprava i Pokrajine ovim zakonom će biti značajno veće nego što je to sada bio slučaj " istakla je Ivana Ludoški. Ona je dodala da je potrebno da veliki sistemi na teritoriji Vojvodine budu definisani kao javna svojina Pokrajine, te da preostaje da se kroz javnu raspravu Vojvodini ipak vrate sistemi poput elektroprivrede, železnice, Telekoma i Pošte. Predrag Perkić, predsednik Odborničke grupe LSV u zrenjaninskoj Skupštini, rekao je da će lokalnim samoupravama i Pokrajini, donošenjem ovog Zakona biti preneti određeni resursi, pa će oni koji su na vlasti imati mogućnosti da sami odlučuju kako će njima raspolagati i u kojem pravcu će ih usmeravati. Na današnjoj konferenciji za  novinare je najavljen velik broj akcija GrO LSV Zrenjanina, koje će biti realizovane tokom manifestacije "Dani piva" i na kojima se očekuje tradicionalno velik broj građanki i građana Zrenjanina, kao i gostiju.

(BILSV, 23. 08. 2011.)
Odbori LSV | Utorak, 28. 01. 2020. | Komentara: 0

Zašto građani Zrenjanina još uvek nemaju zdravu pijaću vodu

Gradonačelnik Zrenjanina izjavio je prošle nedelje da će postrojenje za prečišćavanje vode ponovo početi sa radom i da će do kraja ove nedelje u potpunosti preuzeti vodosnabdevanje.
Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.

Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Vojvodina je rešenje, Vojvođanski front je rešenje

Liga socijaldemokrata Vojvodine aktivno radi na tome da se obezbede uslovi da građani Zrenjanina žive pristojno od svog rada, dobiju zdravu pijaću vodu, udišu čist vazduh i imaju rešeno pitanje kafilerije, savremenog načina odlaganja i upravljanja otpadom. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook