Zakon o javnoj svojini put ka decentralizaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 23. 08. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini put ka decentralizaciji

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Nacrt zakona o javnoj svojini, kao i javna rasprava koja mu predstoji, je veliki uspeh i realizacija 11-ogodišnje inicijative Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenila je danas Ivana Ludoški, članica IO GrO LSV Zrenjanin. Ona je na konferenciji za novinare podsetila da je oko suštine teksta u velikoj meri postignuta saglasnost, a da se njegova dopuna očekuje kroz javnu raspravu.

"Ovaj zakon će omogućiti da idemo u pravcu decentralizacije na način na koji se zalaže Liga socijaldemokrata Vojvodine. Kada bude donet, u mnogo čemu će poboljšati poziciju lokalnih samouprava i autonomne pokrajine. Možda ovo nije najidealnije rešenje, ali očekujemo određene dorade kroz javnu raspravu koja je u toku. U svakom slučaju, potencijal i šansa lokalnih samouprava i Pokrajine ovim zakonom će biti značajno veće nego što je to sada bio slučaj " istakla je Ivana Ludoški. Ona je dodala da je potrebno da veliki sistemi na teritoriji Vojvodine budu definisani kao javna svojina Pokrajine, te da preostaje da se kroz javnu raspravu Vojvodini ipak vrate sistemi poput elektroprivrede, železnice, Telekoma i Pošte. Predrag Perkić, predsednik Odborničke grupe LSV u zrenjaninskoj Skupštini, rekao je da će lokalnim samoupravama i Pokrajini, donošenjem ovog Zakona biti preneti određeni resursi, pa će oni koji su na vlasti imati mogućnosti da sami odlučuju kako će njima raspolagati i u kojem pravcu će ih usmeravati. Na današnjoj konferenciji za  novinare je najavljen velik broj akcija GrO LSV Zrenjanina, koje će biti realizovane tokom manifestacije "Dani piva" i na kojima se očekuje tradicionalno velik broj građanki i građana Zrenjanina, kao i gostiju.

(BILSV, 23. 08. 2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 19. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Obezbedite Kikindi ortopeda, pa onda otvarajte klizališta

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da kikindska vlast nije sposobna da rešava probleme građana i da mora da ode.
Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2023. | Komentara: 0

Građanima Zrenjanina potrebna jedna i po plata da prežive mesec

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Novi Sad nije po meri stanovnika, već investitora

Šef odborničke grupe Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar istakao je da odbornici LSV neće podržati nijednu tačku radne sednice gradskog parlamenta, jer je vođenje Novog Sada „isuviše otišlo u pogrešnu stranu”.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook