Zaštititi imovinu građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 03. 05. 2017. | Komentara: 0

Zaštititi imovinu građana

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije je osudio krađu nadgrobnih spomenika na seoskom groblju u Elemiru.

lsv

- Ovakve pojave nisu usamljeni slučaj i jasno ukazuju na sve veći problem nesigurnosti imovine građana našeg kraja. Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća i na čestu pojavu krađa u seoskim domaćinstvima i atarima. Građani Zrenjanina i naseljenih mesta imaju pravo na zaštitu svoje privatne imovine. Pozivamo nadležne organe da u što kraćem roku preduzmu mere koje za cilj moraju imati poboljšanje stanja bezbednosti – navodi se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

Oni dodaju da Ustav i zakon garantuju pravo na imovinu i bezbednost svim građanima naše zemlje i potrebno je ta prava zaštititi.

- Juče se krala imovina u kućama i njivama, danas na grobljima. Šta je sledeće? – pitaju zrenjaninski ligaši.

 (BILSV, 03.05.2017)




Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2013. | Komentara: 0

Eto kako dobijaju izbore

NOVI SAD – List Blic objavio je danas da je preko 200 aktivista Srpske narodne stranke neposredno pred izbore za mesne zajednice promenilo adresu stanovanja, kako bi njihovi predstavnici ušli u savete.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2013. | Komentara: 0

Menjaju statute preduzeća za partijske drugove

NOVI SAD – Vladajuća koalicija u Novom Sadu usvojila je izmene Statuta Istorijskog arhiva kako bi omogućila aktuelnom v.d. direktora Milanu Paroškom da konkuriše za mesto direktora, pošto je izmenama omogućeno da se za direktora, pored istoričara i arheologa, te stručnjaka arhivarstva i muzeologije može birati i politikolog.
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 05. 2013. | Komentara: 0

Opština Kovačica prva podržala Deklaraciju o pravima Vojvodine

KOVAČICA – Opština Kovačica je prva opština koja je dala podršku Vladi AP Vojvodine za donošenje Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine. Od ukupno 39 odbornika u ovoj lokalnoj skupštini, za deklaraciju je glasao 21, među kojima su i odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine, a ovaj dokument nisu podržali odbornici Socijalističke partije Srbije, PUPS, Srpske napredne stranke i njihovi koalicioni partneri Slovačka stranka i grupa građana Zelena jabuka.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook