Zašto nas obilaznica zaobilazi?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 02. 2017. | Komentara: 0

Zašto nas obilaznica zaobilazi?

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje šta je sa obilaznicom oko grada Zrenjanina budući da radovi još uvek nisu ni započeti.

LSV

Predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo podsetio je na sve dosadašnje izjave nadležnih, ali i zahteva da vladajuća većina objavi šta se dešava sa obilaznicom, u kojoj je fazi i koji problemi su se isprečili izgradnji, kao i kada će se obećanje dato građanima ispuniti.

Naime, aktuelna gradska vlast je od 2012. godine najavljivala radove i dala rok da obilaznica bude završena do 2016. godine.

U oktobru 2012. godine tadašnji predsednik Skupštine grada Zrenjanina Radovan Bulajić izjavio je da je za nastavak izgradnje obilaznice obezbeđeno 654 miliona dinara i najavio da će radovi početi sredinom aprila 2013. godine. Tadašnji gradonačelnik Ivan Bošnjak u novembru 2012. godine potpisao je protokol vredan 775 miliona dinara o načinu izgradnje druge faze obilaznice oko grada sa Putevima Srbije. Pomoćnik gradonačelnika Darko Karan izjavio je tom prilikom da očekuje da u aprilu 2013. godine budu otvorena tri gradilišta.

U novembru 2013. godine tadašnji pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Ivan Dević izjavljuje da sve ide zacrtanim putem i da će 2014. godine biti predviđena sredstva u republičkom budžetu za obilaznicu i ponovo se licitira sa rokom za početak radova, ovog puta je to april 2014. godine. U maju 2015. godine, kao i u izbornoj kampanji 2016. godine, gradski čelnici ponovo izjavljuju da se nastavlja sa izgradnjom obilaznice.

Danas, u februaru 2017. godine, nakon svih obećanja, ne vidimo da je izgrađen niti jedan metar obilaznice.

(BILSV, 21.02.2017)



Odbori LSV | Ponedeljak, 03. 06. 2013. | Komentara: 0

Do radnog mesta preko pet konkursa

KIKINDA - Opština Kikinda raspisala je konkurse za novozapošljavanje i samozapošljavanje koji su otvoreni do 20. juna, piše današnji Dnevnik. Od 15 miliona dinara za zapošljavanje, planirano budžetom opštine Kikinda, pet miliona dinara udruženo je sa 4,9 miliona republičkih sredstava i ovaj novac utrošiće se na novozapošljavanje i samozapošljavanje. 
Odbori LSV | Petak, 31. 05. 2013. | Komentara: 0

Zašto gradska vlast izbegava Anketni odbor?

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu zahteva od vladajuće koalicije da saopšti javnosti zbog čega na poslednjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina nije prihvatila predlog LSV da se oformi anketni odbor, koji bi utvrdio koliko ima novozaposlenih u gradskim javnim preduzećima, ustanovama i Gradskoj upravi.
Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2013. | Komentara: 0

Izbor članova Nadzornih odbora netransparentan

NOVI SAD - Odbornici Skupštine grada Novog Sada danas su većinom glasova izabrali članove nadzornih odbora 16 javnih i javno komunalnih preduzeća, a tokom glasanja odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine nije podržala predloge Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja i izbor nazvala nedemokratičnim i tragičnim.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook