Zašto nema para za Apoteku Pančevo?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 06. 12. 2016. | Komentara: 0

Zašto nema para za Apoteku Pančevo?

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijademokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Marinika Tepić upitala je danas ministra finansija Dušana Vujovića da li za gradsku apoteku Pančeva treba da budu planirana sredstva u budžetu te opštine za 2017, jer prema podacima kojima raspolaže, tamošnja vlast ne prepoznaje tu ustanovu kao budžetsku ustanovu.

LSV

- Apoteka Pančevo je već duži niz godina u dugovima, a trenutno je i u blokadi. Zaposleni mesecima nemaju redovne zarade, a grad Pančevo kao osnivač apoteke apsolutno ne prepoznaje ovu ustanovu u svom budžetu, iako je osnivač toj ustanovi koji imenuje direktora i bira članove Nadzornog odbora - kazala je Tepić.

Ona je zatražila i informaciju zašto i na osnovu kojih istraživanja je doneta odluka da se ukine treći čas fizičkog vaspitanja – školski sport.

- Na časovima fizičkog vaspitanja ne stvaraju se vrhunski sportisti ili olimpijci, već zdravo i radno sposobno stanovništvo. Zato me interesuje na osnovu kojih informacija ili analiza je ministar Šarčević  inicirao da se ukine treći čas tog predmeta u školama - pitala je Tepić ministra prosvete Mladena Šarčevića dodajući da je interesuje i da li su oko ove inicijative konsultovani ministar sporta i omladine, kao i ministar zdravlja.
- Statistika Republike Srbije pokazuje da će polovina nas u ovoj sali umreti od posledica kardiovaskularnih oboljenja i oboljena krvnih sudova. Prva mera prevencije je fizička aktivnost  kojoj se deca uče od prvog razreda osnovne škole – upozorila je poslanica LSV. Prema njenim rečima, parlament Evropske unije je formirao posebnu komisiju za obrazovanje koja je dala preporuku da se časovi fizičkog vaspitanja povećaju u toku radne sedmice, jer su svesni važnosti tog predmeta u školama. Navela je primere Mađarske i Slovenije koje su povećale broj časova fizičkog na pet nedeljno, a Rusija sa dva na tri časa sedmično.

(BILSV, 02.12.2016)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook