Zašto opština kupuje zgradu Sokolca, kada ima hitnijih stvari za rešavanje?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 03. 2018. | Komentara: 0

Zašto opština kupuje zgradu Sokolca, kada ima hitnijih stvari za rešavanje?

NOVI BEČEJ - Odluka koju su na poslednjoj sednici Skupštine opštine Novi Bečej, doneli ujedinjeno odbornici Demokratske i Srpske napredne stranke, da opština učestvuje u kupovini  poslovne zgrade bivšeg „Sokolca“ u centru grada, je potpuno neracionalna - tvrdi Saša Šućurović, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine.

LSV

On je od rukovodilaca lokalne samouprave tražio da objasne odbornicima zašto je po hitnom postupku sazvana skupština i zašto opština troši ionako nedovoljan budžet na kupovinu zgrade koja joj ne treba. On je zatim dodao da se u opštini gasi nekoliko sportskih klubova zbog manjka novca u opštinskoj kasi, opštinske nekretnine su u oronulom stanju, a sredstva su neophodna za još mnoge druge probleme koji muče Novobečejce i da je zato nerazumno trošiti novac Novobečejaca na nepotrebne nekretnine.

Nakon pokušaja da se učešće opštine u licitaciji za kupovinu ove zgrade objasni time što je sadašnja zgrada predmet restitucije Šućurović je rekao da je dobro upućen da ti podaci nisu tačni jer je zgrada prethodnom vlasniku oduzeta na ime neplaćenog poreza i tako ne podleže zakonu o restituciji. Takođe je opštepoznato  da se inače zgrade gde su jedinice lokalne samouprave ne vraćaju u restituciji nego se prethodni vlasnici obeštete na drugi način.

Ono što ovu odluku lokalne samouprave dodatno obesmišljava je što je poznato da je za zgradu zainterosavano i nekoliko  potencijalnih investitora. U trenutku kada je dragoceno svako novo radno mesto, pretvarati  zgradu u centru, na odličnoj lokaciji u običnu zgradu opštine potpuno je nerazumno.

Takođe niko nije odgovorio ni šta će se u tom slučaju dešavati  sa sadašnjom zgradom kad se opština preseli. Da li će se i tu dopustiti da vreme od nje napravi ruinu kao i od ostalih opštinskih objekata ili će tu biti premeštene stranačke prostorije Srpske napredne stranke.

Bez obzira na protivljenje opozicionih odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine, vladajuća većina SNS-DS je donela odluku da opština učesvuje u pokušaju kupovine ove zgrade putem licitacije. Suma do koje će predstavnici opštine Novi Bečej licitirati ostala je tajna čak i odbornicima koji su za nju glasali što je dodatan apsurd ove sednice jer su dali blanko podršku bilo kojoj odluci opštinskog rukovodstva.
 
(BILSV, 05.03.2018) 



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook