Zašto se ne realizuju usvojene inicijative

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 15. 08. 2015. | Komentara: 0

Zašto se ne realizuju usvojene inicijative

VRŠAC - Iako je početkom godine na sednici SO Vršac, na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine jednoglasno doneta odluka da se do kraja drugog tromesečja rada opštinske uprave donesu sve lokalne strategije, od toga nema ništa, upozorio je predsednik Gradskog odbora LSV Vršac Dušan Vladislav.

LSV
– Prema nekim mojim saznanjima pojedini članovi veća počeli su da pripremaju strategije, ali se već sad kasni sa izradom istih. Pozivi po konkursima EU biće najverovatnije raspisani krajem avgusta ili početkom septembra. Bez ovih strateških dokumenata, opština, javne institucije, udruženja...biće u ozbiljnom problemu. Imam osećaj da mnoge institucije priželjkuju sredstva iz EU, a da su pri tom totalno nepripremljene za raspisivanje konkursa – naveo je Vladislav u saopštenju.
Istakao je i da mu nije jasno zašto se zahtev GrO LSV Vršac o ukidanju naplate oko bolnice još nije našao na sednici Opštinskog veća, iako je predat još 21. aprila.
– Razumem da su neke stranke već u predizbornoj kampanji, iako izbori nisu raspisani, a lično ne verujem ni da će se održati pre proleća 2016. ali našim građanima je svaki dan efikasnog rada predstavnika stranaka više nego neophodan. Tragedija za naše društvo je što nama predizborna kampanja i predizborne "igranke" traju non stop. Vreme prolazi, a građani od toga nemaju koristi i ne vide boljitak – zaključio je u saopštenju Dušan Vladislav.

(BILSV, 15. 08. 2015)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook