Zašto semensko žito kao pomoć deli SNS, a ne opština?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 10. 2017. | Komentara: 0

Zašto semensko žito kao pomoć deli SNS, a ne opština?

NOVI BEČEJ - Koliko im nije stalo do  otklanjanja posledica suše, predstavnici vladajuće SNS-DS većine pokazali su i na sednici Skupštine opštine Novi Bečej, za koju nisu pripremili izveštaj o tome šta je opština do sada uradila i šta namerava da uradi, a odbili su i predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine  da se u skupštini razgovara na ovu temu.

 LSV

Odgovarajući na primedbu LSV da opština ne radi ništa da pomogne poljoprivrednicima da ublaže gubitke  Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej,  se opravdavao time da bi proglašavanje elementarne nepogode od strane opštine značilo da bi opština morala da plati svu nastalu štetu.

Saša Šućurović, predsednik odborničke grupe LSV, kaže da je inicijativom odbornika LSV iz opštine Novi Bečej pokrenta priča o predlogu mera opštine, pokrajine i republike: "Mi smo uspeli našim pravovremenim insistiranjem da nametnemo ovu temu pokrajinskoj skupštini,  Odboru za poljoprivredu Skupštine APV, sastanku pokrajinske i republičke vlade. Lično sam prisustvovao odoboru koji je uvrstio naše predloge u mere koje se predlažu  republičkoj vladi".

On je dodao da smatra da u trenutku kada je Srpska napredna stranka na svim nivoima vlasti, svaki izgovor predsednika opštine o tome da bi bilo skupo za opštinu da proglasi elementarnu nepogodu izazvanu sušom nije logičan, jer je mogao tražiti od  stranačkih kolega iz pokrajine i republike da se nastala situacija velike štete reši.  

Nastavak nelogične priče o nemogućnosti sanacije štete nastale usled suše su i telefonski pozivi koje su građani opštine Novi Bečej dobijali iz kancelarije SNS kada im se nudilo besplatno seme žita. Na zvanično odborničko pitanje LSV: „ Da li je žito delila opština ili SNS“  predsednik opštine je odgovorio da je to isključivo bila partijska akcija i da su žito obezbedili članovi stranke, ali nije dodao ništa o tome zašto  smatra da je to trebalo da radi SNS a ne opština na čijem je čelu.

Vladajuća većina izglasala je i povećanje cene zakupa državnog zemljišta uz obrazloženje da je prethodna cena bila neusklađena sa zakonskim okvirom.

Tema jedne od značajnijih tačaka jučerašnje skupštine je bila odluka lokalne samouprave da se odustane od izgradnje putničkog pristana za brodove i da se izrađuje plan samo za luku na Tisi Šućurović je primetio da je ovaj potez odustajanja od pristana nelogičan s obzirom na plan lokalne samouprave da značajna sredstva u saradnji sa partnerima iz Mađarske usmeri u sanaciju Arače, kao turističke destinacije.

Odbornici Radoslav Šećerov, Dragan Vlajkov i Nevena Subotić postavili su niz odborničkih pitanja u vezi: farmerske zone u Kumanu, uvođenja autobuske linije kroz Novi Bečej, koliko je opština Novi Bečej spremna da dočeka jesenje padavine, s obzirom na to da su radovi na pročišćavanju kanala i ćuprija neadekvatno obavljeni obavljeni.

(BILSV, 26.10.2017)




Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook