Zašto Zrenjaninci još uvek nemaju vodu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2017. | Komentara: 0

Zašto Zrenjaninci još uvek nemaju vodu?

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje gradske vlasti jer Zrenjaninci i Zrenjaninke još uvek nemaju predugo obećavanu zdravu pijaću vodu.

lsv

Odbornik LSV u zrenjaninskoj skupštini Vladimir Milošev istakao je u saopštenju da, dok Beograd ima muzičku fontanu u čiju je izgradnju uloženo skoro dva miliona evra, voda u Zrenjaninu zabranjena je za upotrebu već duže od 13 godina. 

- Rokovi, koje je naprednjačka vlast objavljivala, probijani su nekoliko puta već dugi niz godina. Ugovor grada Zrenjanina, odnosno javno komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" i italijanske kompanije "Gruppo Zilio" za uslugu prečišćavanja pijaće vode potpisan je početkom februara 2015. godine. Rok da Zrenjanin dobije zdravu pijaću vodu određen ugovorom istekao je 12. oktobra 2015. godine. Nakon isteka ugovora, ponovo su pala obećanja da će se fabrika vode izgraditi do kraja godine, pa do kraja mandata, zatim do kraja 2016. godine, a najavljeno je da posle toga sledi probni rad postrojenja od najduže mesec dana – podseća Milošev i navodi da je, konačno, 15. juna 2017. godine pušteno postrojenje za prečišćavanje vode u rad. 

Tom prilikom rečeno je da će voda iz postrojenja poteći odmah i da će se za nekoliko dana primetiti drastična razlika u kvalitetu vode, kao i da će voda dobiti na eliminaciji ukusa, mirisa, prozirnosti, a konačno skidanje zabrane upotrebe vode za piće biće onog trenutka kada se svi testovi završe. Takođe je rečeno da će to biti najbrže testiranje, nakon čega će se krenuti s jonizmenjivačima i po završetku tih analiza moći će da se pusti voda u gradski sistem. Prema najavama, voda će u sistemu vrlo brzo biti boljeg kvaliteta nego što je bila, neće imati miris i ukus i biće odstranjen arsen, ukazao je odbornik LSV na ranije najave vladajuće većine.

- Do 28. jula urađene su tri faze prečišćavanja vode, najavljena je četvrta faza za dve nedelje, a rečeno je da će prečišćena voda za piće biti puštena u mrežu za nekoliko nedelja. Ni danas građanke i građani Zrenjanina još uvek nemaju pijaću vodu. Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da se građanima saopšti u čemu je problem i kako se planira njegovo rešavanje, jer dok naprednjaci probijaju i pomeraju rokove, najveća žrtva su upravo građanke i građani Zrenjanina. Ako nisu sposobni da obezbede osnovne uslove za život Zrenjaninaca, neka više ne zavaravaju javnost – zaključio je Vladimir Milošev.
 
(BILSV, 20.09.2017)



Odbori LSV | Utorak, 16. 04. 2013. | Komentara: 0

Građani Vojvodine su grubo uvređeni

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Adam Paljov ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je miting, koji je održan prošlog petka u Novom Sadu, nedvosmisleno potvrdio izbornu volju građanki i građana Vojvodine od 6.maja prošle godine, kao i poverenje koje imaju u institucije Vojvodine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 04. 2013. | Komentara: 0

Petar Horvat predsednik OO LSV Opovo

OPOVO – Članovi Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Opovo izabrali su juče novo rukovodstvo. Na izbornoj skupštini za predsednika OO jednoglasno je izabran Petar Horvat, doskorašnji v.d. predsednika ovog odbora. Odabrani delegati, prisutni članovi i predstavnici mesnih odbora LSV u Opovu, Barandi, Sefkerinu i Sakulama bili su složni u oceni da su zadovoljni radom i zalaganjem Horvata i da ga na ovom mestu žele i dalje.
Odbori LSV | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV Žabalj: Puna plata trudnicama

ŽABALJ - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine uputila je zahtev predlog Skupštini opštini Žabalj zahtev da se svim zaposlenim trudnicama sa prebivalištem u ovoj opštini omogući puna plata dok su na održavanju trudnoće.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook