Zašto zrenjaninskoj vlasti kultura nije važna?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 10. 04. 2018. | Komentara: 0

Zašto zrenjaninskoj vlasti kultura nije važna?

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upitao je danas predstavnike zrenjaninske vlasti zašto im je kultura nevažna.

LSV

- O stanju u kulturi u našem gradu nepovoljno govori činjenica da Zrenjanin nije među 22 opštine/grada koji su dobili sredstva na konkursu „Gradovi u fokusu“. Zrenjanina nema na mapi kulture naše zemlje. Za to su zaslužni, pre svega, rukovodioci grada, a tek onda direktori ustanova kulture. Ovo je bila prilika da naš grad dobije sredstva ne samo za manifestacije, već i za infrastrukturu, rekonstrukcije, obnovu, a svi znamo koliko su našim ustanovama potrebna ulaganja – navedeno je u saopštenju zrenjaninskih ligaša.

Kako dodaju, iako je Zrenjanin 2016. godine dobio sredstva putem konkursa Ministarstva kulture i informisanja, očigledno je da se onima koji su odlučivali o tome ko će sredstva dobiti 2017. godine, pa i ove godine, nije dopao način na koji su zrenjaninski čelnici potrošili novac, ali i da Zrenjanin svojom projektnom idejom nije uspeo da se izdvoji. 

- Ustanovama kulture u našem gradu je već dovoljno teško da obavljaju posao zbog kog su osnovane. Podsećamo, gradski čelnici su doneli odluku da ukinu račune ustanovama kulture i na taj način im oduzeli prava raspolaganja sopstvenim prihodima. Ustanove više nemaju svoje račune, njihovim finansijama upravlja Grad. To praktično znači da novac od prodate karte, kao i svaki drugi zarađen dinar, u vreme kada je teško zaraditi novac u kulturi, ide u budžet osnivača, umesto u sopstvene prihode ustanove. Ovo ne samo da nepovoljno utiče na sticanje, nego i znatno otežava raspolaganje sredstvima. Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva gradske čelnike da se uozbilje, da obrate pažnju na kulturu i počnu da rade svoj posao – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 10.04.2018)



Odbori LSV | Utorak, 19. 02. 2013. | Komentara: 2

Grad je morao biti spreman

NOVI SAD – Budžet grada Novog Sada bi u četvrtak mogao da se suoči sa bankrotom, jer bi tada sa računa moglo da bude povučeno 1,3 milijarde dinara, po tužbi ATP Vojvodina, a šefica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u novosadskom parlamentu Zlata Peričin ocenila je za Blic da je Grad morao da ima spreman plan šta će se preduzeti u tom slučaju.
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 02. 2013. | Komentara: 0

Ni Beograd, ni Novi Sad, već Zrenjanin

ZRENJANIN – Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, mr Vojislav Matić, zahvalio se danas svim zrenjaninskim ligašima i ligašicama na podršci i nesebičnoj pomoći, ističući svoje zadovoljstvo jer može da se pohvali da je deo tima koji je u ovoj predizbornoj kampanji radio isključivo uz pomoć resora iz Zrenjanina.
Odbori LSV | Utorak, 12. 02. 2013. | Komentara: 0

Sudbina Zrenjanina ne sme zadesiti Vojvodinu

NOVI SAD - Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine mr Vojislav Matić rekao je danas novinarima da su rezultati koje je LSV ostvarila kroz resore za koje je bila nadležna do majskih izbora najbolji pokazatelj odnosa prema Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook